Cum faci cea mai bună prăjitură cu sirop de lămâie, cu glazura lucioasă
Ultima actualizare:
Aromată şi delicioasă, prăjitura cu sirop de lămâie poate să fie o variantă excelentă pentru momentele în care îţi doreşti un desert delicios.Iată cea mai simplă reţetă!
O prăjitură dulce-acrișoară, delicată. Miezul auriu și moale, glazura lucioasă și parfumată, cu marginile aproape caramelizate. Cum faci cea mai bună prăjitură cu sirop de lămâie, scrie adevarul.ro.
Este răcoritoare, miroase exotic şi este şi uşor de preparat.
Ingrediente necesare pentru aluat
- patru ouă
- 150 de grame de smântână
- 200 de grame de zahăr
- 200 de grame de făină
- două linguriţe de praf de copt
- o lămâie mare
- patru linguri de suc de lămâie
- 150 de ml de ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru sirop
4 linguri zahăr pudră
3 linguri suc de lămâie.
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- Unge ușor cu ulei o formă de prăjitură cu fund detașabil.
- Tapetează fundul formei cu hârtie de copt.
- Cerne făina și praful de copt într-un castron, apoi adaugă zahărul și amestecă bine. În alt castron, bate ouăle, apoi adaugă smântâna, coaja de lămâie, sucul de lămâie și uleiul.
- Toarnă amestecul lichid în castronul cu făină și amestecă bine, până când compoziția este omogenă. Pune-o în forma pregătită și dă la copt pentru 45 - 60 minute, până când prăjitura e aurie și crescută.
- Între timp, pregătește siropul: toarnă sucul de lămâie, apoi adaugă zahărul pudră într-o crăticioară.
- Pune pe foc mic și lasă să se încălzească până când începe să clocotească și să capete consistența unui sirop. Dă deoparte.
- De îndată ce ai scos prăjitura din cuptor, ia o scobitoare și înțeapă-i toată suprafața. Toarnă siropul încetișor și uniform. Lasă prăjitura să se răcească de tot în formă, apoi desfă forma și așează prăjitură pe un platou.
Citeşte şi:
Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!
Cum se prepară o şarlotă cu mere. Secretul unui desert rafinat