Drob de miel tradițional. Rețeta lui Radu Anton Roman
Dacă sunteți pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște, rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman că poate veni în ajutor. Iată de ec anume aveți nevoie și care este modul de preparare!
Drobul de miel este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor în ziua de Paște. Iată trucurile lui Radu Anton Roman pentru cel mai bun drob tradițional.
1 kg măruntaie de miel - ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
2 cepe uscate
3 legături de ceapă verde
150 g unt
3 legături de usturoi verde
6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneţi smântână)
1 pahar de smântână
Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel
Mod de preparare drob de miel
- Se spală prapurul, se lasă în apă rece
- Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită
- Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt
- Ceapa, şi uscată şi verde, usturoiul, verdeaţa se toacă mărunt
- Ceapa uscată se pune în unt la prăjit . Când s-a înmuiat şi s-a străvezit puţin, se adaugă tocătura şi se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime şi se răceşte
- Ouăle se bat cu sare şi piper
- Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle şi smântâna
- Prapurul se scurge de apă, se întinde şi se umple cu amestecul de mai sus
Finalul (în trei variante):
Prima: se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potriveşte drobul în forma asta şi se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumeneşte bine (maroniu deschis)
A doua: se turteşte drobul printr-o clişă făcută din 2 ouă şi 2 linguri de făină şi se pune la prăjit în grăsime încinsă, până se rumeneşte; se mai pune şi în cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic
A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presară din gros cu pesmet; la fel şi drobul; se pune în tavă şi se dă la cuptor