Fructe de mare trase la tigaie – Reţetă

image
Fructe de mare trase la tigaie

O reţetă simplă cât ai zice peşte: fructe de mare trase la tigaie. Se prepară rapid, iar rezultatul este excelent. Spor la gătit!

Fructe de mare trase la tigaie, cea mai gustoasă rețetă

Fructele de mare sunt un deliciu, fără doar şi poate. Nu le mâncăm zilnic, sunt şi destul de piperate ca preţ, însă din când în când, foarte rar, ne putem încumeta să le preparam, mai ales dacă suntem iubitori ai genului. Aşa că să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara această reţetă fructe de mare trase la tigaie. Mâncărurile cu fructe de mare nu sunt mâncăruri tradiţionale româneşti. Insă sunt foarte consumate şi foarte apreciate şi în ţara noastră, datorită gustului lor.

Fructe de mare trase la tigaie: INGREDIENTE

  • 2 bucăţi usturoi
  • 1 bucată lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă piper mixt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ceaşcă vin alb
  • 500 grame fructe de mare congelate

Fructe de mare trase la tigaie: MOD DE PREPARARE

Primi paşi pentru prepararea reţetei fructe de mare trase la tigaie. Le puteţi cumpăra din supermarket chiar dacă preţul este destul de piperat. După ce le decongelaţi, le spălaţi bine sub un jet de apă puternic. Fructele de mare se dau într-un clocot cu puţină sare, apoi se pun într-o tigaie încăpătoare în care am pus uleiul de măsline.

Lăsăm la foc mic până încep să scadă, adăugăm căţeii de usturoi şi ceaşca de vin alb şi condimentăm cu sare şi piper, scrie delimanochefs.ro. Încă puţin şi aceste fructe de mare trase la tigaie vor putea fi servite.

Mai lăsăm zece minute la foc mic, iar apoi le aşezăm pe un platou. Peste se pune zeama de lămâie. Acum putem chema familia la masă! Acest preparat fructe de mare trase la tigaie este potrivit şi dacă vrem să ne impresionăm invitaţii.

Fructele de mare sunt în gastronomie ansamblu de animale marine mici: creveți, langustele, stridiile, homarii, crabii, langustinele, scoicile, sepiile și caracatițele. Această reţetă de fructe de mare trase la tigaie este simplă şi rapidă şi păstrează savoarea fructelor de mare. Se servesc calde cu un pahar de vin. Poftă bună!

Radu Mirică s-a sinucis
rafael nadal si sotia sa
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
anxietate
cub casă stela popescu png
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Laura Cosoi jpg
 Nikolai Valuev FOTO EPA-EFE
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
image
image
image
image
anxietate
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
horoscop 28 septembrie (sursa Foto Pixabay)
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
image png