Idei geniale de a decora platourile de Paște. Vezi ce „operă de artă” a făcut Diana Bart!

18 aprilie 2020
article img
Diana Bart a făcut un „buchet de lalele” din roșii, brânză și ceapă verde

Dacă tot nu ne petrecem Paștele cu rudele și prietenii, măcar să ne luăm bucuria dintr-o masă cât mai drăguț aranjată. Timp avem, slavă Domnului! Puteți să vă jucați decorând platouri și, înainte de a da iama în bunătăți, nu uitați să le faceți o poză pe care să o împărtășiți virtual cu cei dragi. Sau vă puteți mândri cu ea pe rețelele sociale unde, în aceste zile, e o adevărată paradă de ouă roșii, pască și drob de miel.

Oricât ar fi de gustoasă mâncarea pregătită de Paşte, primul impact este cel vizual. Iar dacă o aranjezi pe platouri în forme amuzante de iepuraşi, o decorezi cu tot felul de flori şi gărgăriţe făcute din legume, efectul va fi de-a dreptul surprinzător. Poţi să faci adevărate opere de artă în farfurie, nu e deloc greu. Prezentatoarea Prima TV Diana Bart a făcut un buchet superb de „lalele” din roșii umplute cu brânză și fire de ceapă verde pe post de frunze și tulpini. „Rețeta” acestui preparat e simplă. Mixați mai multe feluri de brânză preferată (feta, telemea, cremă de brânză), cu puțin usturoi.

Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă. Puneți-o într-o pungă și lăsați-o la frigider pentru câteva minute. Între timp, ne vom ocupa de „lalele”. Se spală câteva roșii lunguiețe și se taie (doar la un capăt) în patru jumătăți care vor forma petalele. Nu le retezați de tot! La celălalt capăt tăiați puțin cu un cuțit cât să puteți „monta” tulpina lalelei, formată dintr-un fir de ceapă verde. Cu o lingură se scoate mijlocul roșiei. Nu îl aruncați, îl puteți folosi la ciorbă sau la salată. Umpleți roșiile cu crema de brânză. Pentru a fi mai ușor, crestați un colț din punga în care se află. Apoi fixați firele de ceapă verde, adăugați și alte fire de ceapă, pentru mai multă verdeață. Diana a obținut un buchet pe cât de frumos, pe atât de gustos.

Iepurași gustoși

Dar sunt și alte idei ingenioase de a prezenta mâncarea. Clătitele le puteți unge cu iaurt, le puteți face nas, ochi, gură și urechi din fructe proaspete, colorate. Copiii le vor adora! Mai puteți face iepurați din foietaj cu scorțișoară. Aveți nevoie de: 12 stafide, 8 migdale, foetaj, scorţişoară, zahăr. Aluatul presărat cu scorţişoară se rulează în forme mici, rotunde, tot din aluat se fac “urechi” şi se decorează cu stafide şi migdale, pe post de ochi şi nas. Se coc la foc mediu.

article img
Niciun copil nu ar putea refuza iepurașii din clătite

Platouri de Paște. Ouă umplute

Ingrediente: 12 ouă bine fierte, o jumătate de cană de iaurt grecesc, 4 linguri de muştar, puţină boia, sare, ridichi, măsline. Ouăle se taie la jumătate, pe lungime, se scot gălbenuşurile. Acestea se amestecă împreună cu iaurtul, piperul şi muştarul. Albuşurile se umplu cu această compoziţie şi se decorează sub formă de iepuraşi (urechi din felii de ridichi) sau pui (cu ochi din bucăţele de măsline, crească din morcovi, cioc galben din ardei gras).

article img
Ouă umplute de Paște