O reţetă gustoasă pe zi: Dovleac umplut
Ingrediente:
4 cepe, 2 ardei grași, ulei, 150 g orez, 800 g carne tocată de porc, sare, piper, 4 -5 căței de usturoi, 2 legături pătrunjel, 4 ouă, 4 felii pâine, 2 dovleci medii, 100 g cașcaval.
Preparare:
Mărunțești ceapa și ardeiul, le călești în puțin ulei, apoi adaugi orezul spălat în câteva ape. După câteva minute, pui carnea tocată, sare și piper, după gust, amesteci cu grijă și ții totul pe foc până când carnea își schimbă culoarea inițială. Oprești focul. Toci usturoiul și pătrunjelul și le încorporezi în carne, împreună cu ouăle bătute separat și cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă. Separat, speli dovlecii, le tai capacele și-i cureți de semințe, răzuindu-i cu o lingură. Îi umpli cu amestecul de carne, lăsând câteva degete până sus. Presari cașcaval ras, le pui capacele și-i dai la cuptor, câte 2-3 ore, așezându-i într-o tavă încăpătoare, pentru că își lasă zeamă în timpul coacerii.