O reţetă gustoasă pe zi: Găluște de cartofi umplute cu șuncă
Ingrediente
1 ceapă
250 g șuncă
500 g cartofi
150 g făină
1 ou
ulei
sare
piper
pătrunjel
Preparare
Cureți ceapa și tai mărunt cam o treime din ea, apoi o călești. Pui șunca tăiată cubulețe, potrivești de sare și piper, după aceea o rumenești puțin. Speli și fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. După răcire, îi cureți și-i dai prin răzătoare sau prin mașina de tocat. Amesteci cartofii cu făină, ou și puțină sare. Frămânți aluatul până când nu se mai lipește de degete, adăugând făină, dacă mai este nevoie. Formezi cu palmele găluștele, faci o adâncitură în centrul fiecăreia, așezi șunca pregătită și o acoperi cu aluat. Lași 15-20 de minute găluștele în apă fiartă în care ai pus un praf de sare. La final, le scoți cu o spumieră. Ceapa rămasă o tai rondele și o prăjești în ulei. O servești alături de găluște și pătrunjel.