O reţetă gustoasă pe zi: Napolitană cu ciocolată de casă
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 100 ml apă
- 500 g zahăr
- 2 pachete de margarină
- 500 g lapte praf
- zeama de la o lămâie
- 1 esenţă de vanilie
- 2 foi de napolitană din comerţ
- Pentru decor
- 1 ciocolată cu lapte
- 2 linguri ulei
Preparare
Pui pe foc zahărul cu apa şi cu margarina până se topeşte zahărul. Laşi un pic la răcit, pui laptele praf, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie şi amesteci bine.Într-o tavă mai mică, aşezi celofan, pui o foaie de napolitană, torni ciocolata albă, nivelezi bine şi adaugi a doua foaie. Pui uleiul într-o crăticioară, adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Ornezi prăjitura şi o dai la răcit. După ce se răceşte, o tai pătrăţele.