O reţetă gustoasă pe zi: Pască aromată
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- Pentru aluat
- 500 g făină
- 4 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 100 g unt la temperatura camerei
- 1 plic de drojdie uscată
- arome (coajă rasă de lămâie, portocală, rom)
- 175 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- Pentru umplutură
- 1 kg brânză de vaci bine scursă
- 6 ouă
- 200 g smântână
- 100 g griş
- 300 g zahăr
- 300 g stafide
- coajă rasă de portocală
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- Pentru decor
- 150 g fulgi de migdale
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Preparare
Baţi cu mixerul untul moale, adaugi smântâna şi gălbenuşurile. Adaugi şi restul ingredientelor şi prepari un aluat pe care îl laşi la crescut, la loc cald, aproximativ o oră.Între timp, freci brânza, smântâna şi ouăle cu mixerul până devin o compoziţie cremoasă, apoi adaugi restul ingredientelor şi amesteci uşor.Întinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu el o formă rotundă demontabilă unsă cu ulei. Torni umplutura de brânză şi deasupra presari fulgii de migdalele. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute la temperatură potrivită.Scoţi pasca din formă după răcirea completă şi o serveşti pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.