O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu brânză
Ingrediente:
Pentru blat: 300 g biscuiți digestivi, 2 linguri zahăr, 100 g unt; Pentru umplutură: 1 plic gelatină, 500 g brânză de vaci, 150 g zahăr, 150 g smântână, 1 praf de sare, 2 linguri cacao, 1 linguriță esență de vanilie, 3-4 linguri suc de cătină; Pentru glazură:
1 plic gelatină, 300 ml suc de cătină, 100 g dovleac.
Preparare:
Zdrobești biscuiții și-i amesteci cu untul topit și zahărul. Compoziția obținută o așezi în tavă, inclusiv pe margini, și o presezi ușor. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul, esența de vanilie, sarea și smântâna. La final, pui gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Împarți compoziția în jumătate, într-una torni sucul de cătină, iar în cealaltă omogenizezi cacaua. Pui umplutura de cacao peste blat, o nivelezi și deasupra întinzi umplutura cu suc. Dai prăjitura la rece două ore. Cureți dovleacul, îl coci și-l tai cubulețe. Combini sucul de cătină cu gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui dovleacul peste prăjitură și torni glazura. Dai din nou prăjitura la frigider peste noapte.