O reţetă gustoasă pe zi: Rulouri gratinate cu costiță
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 4 andive mari
- 8 felii de costiţă sau şuncă afumată
- 150 g caşcaval
- 40 g unt
- 200 ml vin alb sec
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- cimbru
Preparare: Tai andivele în patru, pe lungime, şi le căleşti 2-3 minute în unt, apoi laşi să se răcească.Tai caşcavalul bastonaşe, reconstitui fiecare andivă, intercalând câteva bastonaşe de caşcaval, şi le înfăşori în feliile de costiţă sau şuncă afumată.Aşezi andivele într-o formă termorezistentă, adaugi vinul, presari cimbrul, foaia de dafin, zahărul, sare şi piper, după gust. Introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 30 de minute.