O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu mere caramelizate
Ultima actualizare:
Ingrediente
Ai nevoie de
Pentru blat
250 g făină
1 praf de sare
1 lingură zahăr
170 g unt
5 linguri apă
1 ou
Pentru umplutură
7 mere
200 g zahăr
4 linguri unt
Preparare
Pentru blat, amesteci făina cu untul tăiat cubulețe până când capătă un aspect sfărâmicios. Încorporezi zahărul, sarea, apa și oul și frămânți până când se omogenizează. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece.
Cureți merele, le tai jumătăți, le îndepărtezi cotorul și cutia de semințe și le feliezi. Presari zahărul în tavă și deasupra așezi feliile de mere, unele după altele. Pui untul peste mere și deasupra așezi aluatul întins. Dai tava la cuptor până când se rumenește aluatul, scoți tarta, o lași 5 minute să se răcorească, apoi o răstorni. O decorezi după imaginație.