Prăjitură cu caise din compot
Ultima actualizare:
O prăjitură perfectă pentru o seară de vineri cu prietenii.
Ingrediente:
1 kg compot de caise250 g pişcoturi de campanie500 g frişcăcâteva boabe de vişine din dulceaţă (opţional)
Mod de preparare:
Se scot caisele din cutie şi se scurg bine de zeama lor, care se pune într-o farfurie adâncă. Se înmoaie pişcoturile pe rând în zeama de compot, fără să fie lăsate să stea în zeamă şi se aşază pe un platou. Se pun de-a latul, unul lângă altul.
Deasupra se aşterne un strat din cantitatea de frişcă. Peste frişcă se aşează restul de pişcoturi, de asemenea înmuiate mai întâi în zeama de compot, de data asta se aşază de-a lungul şi tot unul lângă altul. Marginea acestui strat trebuie să coincidă cu marginea stratului de dedesubt.