Plăcintă cu mere și scorțișoară ca la mama acasă
A venit momentul recoltei, al frunzelor galbene, al mirosului de must, nuci, pere, gutui și mere proaspăt culese. Vedeta deserturilor de toamnă este plăcinta cu mere și scorțișoară. Parcă niciodată nu are gust mai bun ca acum. E sănătoasă, se face simplu, rapid, și cu siguranță va fi atât pe placul celor mari, cât și al celor mici.
Rețeta de plăcintă cu mere și scorțișoară de la Andreea Raicu
Dacă vrei să prepari un desert cu fructe de sezon, atunci merele, dovleacul, perele, prunele și afinele sunt cele mai potrivite ingrediente. Andreea Raicu a mizat pe mere și ne dă, pe blogul ei, o rețetă de plăcintă „ca la mama acasă”. Recomandă doar să înlocuiești clasicul zahăr rafinat cu unul din nucă de cocos. Acesta din urmă are un indice glicemic mai mic, iar gustul desertului nu va avea de suferit, ba din contră, va căpăta o aromă ușor caramelizată.
Rețeta este simplu de făcut
Ingrediente: 1,5 kg de mere răzuite, 1 linguriță de scorțișoară, 3-4 linguri de zahăr de cocos, o lingură de unt și 2 foi de aluat de foietaj, decongelate conform instrucțiunilor de pe pachet.
Mod de preparare: merele se curăță de coajă, se rad, se scurg bine de zeamă, apoi se amestecă cu zahărul de cocos și cu scorțișoara. Untul se topește într-o cratiță, se adaugă merele și se călesc 10 minute. În timp se ce răcesc, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade și se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prima foaie, se înțeapă cu furculița din loc în loc, apoi se întinde uniform stratul de mere. Deasupra se pune cealaltă foaie, se înțeapă de asemenea cu furculița și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute. Ca să se rumenească, poți să ungi foaia de sus cu puțin lapte sau ou bătut.