Reţeta câştigătoare: Cannelloni cu carne de curcan - Mihaela Soare
Câştigătoarea noastră se numeşte Mihaela Soare. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
Am folosit 16 tuburi cannelloni Panzani.
Sos ragu: 600 g carne de curcan tocată, 1 morcov, 1 ceapă, 2, 3 căței de usturoi, 1 cutie roșii in bulion (400 g), oregano, busuioc, sare, piper. Sos Bechamel: 600 g lapte, 50 g unt, 3 linguri făină, nucșoară, sare. Pentru topping: 100 g parmezan ras.
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat și morcovul ras se călesc în puțin ulei, după care se adaugă carnea și se lasă până se evaporă apa. Punem apoi roșiile, sarea, piperul și oregano și lăsăm până ce carnea e bine făcută și devine fragedă. Adăugăm și busuiocul tocat și dăm de-o parte. Pentru sosul Bechamel, se lasă untul la topit la foc mic. Adăugăm făina dintr-odată și amestecăm energic să nu se formeze cocoloașe. Adăugăm treptat laptele fierbinte până la înglobarea totală a acestuia. Lăsăm câteva minute pâna ce se omogenizează, iar făina e bine fiartă. Adăugăm nucșoara, sarea și piperul. Tuburile se umplu cu amestecul de carne. Se ia un vas pe fundul căruia se toarnă un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjează tuburile peste care se toarnă restul de sos. Deasupra se presară parmezanul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și dăm la cuptor 30-40 minute, după care se scoate folia și se mai lasă 10 minute pâna se formează o crustă aurie. Poftă bună!