Reţeta câştigătoare de la cititori: «Felii londoneze» - Anca Roman
Câştigătoarea noastră se numeşte Anca Roman. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
5 gălbenuşuri, 120 g zahăr, 300 g făină, 150 g untură, 1 praf de copt, esenţă rom /extract vanilie, 250 g gem de caise, 250 g zahăr, 250 g nucă, 5 albuşuri, puţină sare (un vârf de cuţit).
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti tava pe care coacem prăjitura şi punem hârtie de copt. Cuptorul îl încingem la 180 grade. Gălbenuşurile le frecăm cu 120 g zahăr şi cu untură până când zahărul se topeşte. Adăugăm esenţa de rom sau extract de vanilie şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Vom obţine un aluat sfărmicios şi moale. Punem aluatul în tavă şi cu mâinile sau cu spatele unei linguri întindem aluatul pe toată tava. Împungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Peste aluat punem gemul de caise în strat uniform. Albuşurile împreună cu zahărul şi un praf de sare le batem spumă tare şi adăugăm în ele nuca măcinată. Punem bezeaua peste gem şi nivelăm. Dăm tava în cuptorul încins la 180 grade pentru 20-25 minute. Lăsăm la răcit şi apoi tăiem prăjitura în tavă. Poftă bună!