Reţeta celui mai rafinat lapte de pasăre. Desertul se prepară în 30 de minute

18 februarie 2020
article img
Francezii îi spun Île flottante, în engleză Floating island, adică insulă plutitoare, pentru laptele de pasăreFOTO: adevarul.ro

Un desert rafinat și ușor de preparat, lapte de pasăre. Este unul din deserturile preferate ale copiilor şi adulţilor deopotrivă. Desertul se prepară în 30 de minute.

Francezii îi spun Île flottante (insulă plutitoare), în engleză Floating island, adică insule plutitoare, pentru bulgăraşii din spumă de ou care plutesc pe crema fină de vanilie.

Bănăţenii şi ardelenii îi zic, simplu, lapte de pasăre şi este unul din deserturile preferate ale copiilor şi adulţilor deopotrivă, scrie adevarul.ro. Desertul se prepară în 30 de minute.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • un baton de vanilie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

  • Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie, iar albuşurile se bat spumă cu praful de sare şi 100 grame de zahăr, până devine bezea.
  • Din bezeaua obţinută, se pun găluşti de dimensiunea unei linguri în lapte, când acesta fierbe la foc mic.
  • Se întorc de pe o parte pe alta, pentru 2-3 minute şi se scot, apoi, pe rând, în farfurii.
  • Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr şi se încorporează, încet, în laptele fierbinte.
  • Compoziţia se fierbe, apoi, la foc mic, până se îngroaşă.
  • În final, crema obţinută se toarnă într-un bol şi peste ea se aşează găluştele din spumă.
  • Laptele de pasăre se răceşte 1-2 ore înainte de servire.
  • Porţiile se pot decora cu sos de caramel, nuci şi migdale.

Citește și:

Cum să prepari acasă croissant fraged franţuzesc. Se topește în gură

Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face