Reţete de la cititori: Friptură de oaie – Brânduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- - o carcasă de oaie (27 kg.),
- -6 cepe mari,
- -4 căpăţâne de usturoi,
- -1 plic praf de usturoi,
- -1 plic condimente de miel,
- -1 lingură boia de ardei iute,
- -1 lingură boia de ardei dulce,
- -2 linguri sare,
- - 1 lingură paprika dulce
- -1 lingură curry,
- -1 lingură cimbru,
- -1 lingură oregano,
- -1 lingură piper măcinat
- -1 ardei iute,
- -1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume,
- -1 l vin alb.
Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se pune într-un ceaun mare de circa 30 kg. Adăugăm toate condimentele enumerate mai sus, adăugăm vinul şi apa cât să cuprindă carnea. Punem la foc totul până ce se desprinde carnea de pe oase. Scoatem oasele şi împărţim carnea pe porţii pentru membrii familiei care se vor bucura de această minunaţie şi le punem la congelator. Poftă bună!