Reţete de la cititori: Prăjitură cu nucă şi cremă de lapte - Andreea Denisa Ichim

Ultima actualizare:

Decor: Ciocolată rasă

PreparareBlat:Albuşurile cu apa şi praful de sare se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se mixează până devin lucioase, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei. Apoi se pune nuca, se omogenizează, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se pune în tavă (20x30) cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate şi se lasă la răcit pe grătar.Crema: 150 ml lapte se pun pe foc cu zahărul. 50 ml lapte se amestecă cu amidonul. Când laptele clocoteşte se toarnă amidonul amestecând continuu până se îngroşă. Se lasă la răcit. Se bate frişca şi se încorporează în crema rece.Sirop: Apa cu zahărul se pun pe foc, până se dizolvă zahaăul, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.AsamblareBlatul se taie în două. Se pune o parte de blat pe platou şi se însiropează, apoi se pune jumătate de cremă, cealaltă parte de blat însiropată şi iarăşi cremă. Deasupra se rade ciocolată.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
curatare draperii curatare perdele jpg
horoscop luna noiembrie click webp
zodii bani 0 jpeg
image png
image png
image png
horoscop, foto shutterstock jpg
haine lana istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net