Reţete de la cititori: Prăjitură cu prune
Ursan Anişoara ne răsfaţă cu o reţetă delicioasă: prăjitură cu prune.
Ingrediente blat sfărâmicios prăjitură cu prune:
125 g unt sau margarină,100 g unt, 180 g faină, o linguriţă rasă de praf de copt;
Blat pufos: 3 ouă, 200 g unt sau margarină, 200 g zahăr, vanilie, 200 g făină, 2 linguriţe rase de făină;
Decor: 1,5-2 kg prune, zahăr pudră;
Mod de preparare Prăjitură cu prune:
Din ingredientele blatului sfărâmicios amestecate şi apoi frământate întindem într-o folie de plastic, un blat cât dimensiunea tăvii (30/40 cm) pe care îl coacem 10 minute la foc iute, apoi îl lăsăm să se răcească.
Preparăm al 2-lea blat mixând cu viteza maximă untul cu zahărul şi apoi cu câte un ou la 1/2 minute între ele. La sfârşit adăugăm esenţa şi făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă aluatul peste blatul sfărâmicios deja copt apoi deasupra decorăm toată suprafaţa cu jumătaţi de prună, aşezate cu scobitură în sus. În scobitură se pot pune miezi de nucă sau zahăr, sau nimic. Se dă din nou la copt 25-30 minute apoi se pudrează şi se taie în pătrate potrivite. Poftă bună!