Reţete de la cititori: Tort cu mure
Ioana Roman ne-a pregătit un delicios tort cu mure.
Ingrediente blat Tort cu mure:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, un plic praf de copt, o esenţă vanilie. Pentru cremă: un plic budincă de vanilie, o cutie frişcă lichidă.
Mod de preparare Tort cu mure:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile, peste care se adaugă zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Blatul se pune într-o tavă rotundă şi se introduce în cuptorul încins timp de 25 de minute. Pentru a prepara budinca şi frişca se respectă instrucţiunile de pe ambalaj. Blatul se taie pe jumătate şi se umple cu budinca, peste care se adaugă un strat de mure. Pe deasupra, tortul se ornează cu frişcă şi mure proaspete. Pentru decor se pot folosi atât mure proaspete, cât şi cele din dulceaţă. Poftă bună!