Ruladă de piept de pui cu sos de ciuperci - Lucia Szebenyi
Mod de preparare
Pregătim șase felii frumoase de piept de pui, le batem între două folii transparente, le sărăm, piperăm, le întindem pe o scândură ca bază pentru ruladă.
Pregătim două felii de pâine înmuiate în lapte, le stoarcem bine, le amestecăm cu un ou crud bătut, un cubuleț de supă găină sfărâmat, frunze de pătrunjel verde tocate mărunt, puțin ficat de pui mărunțit, o ceapă tocată mărunt, sare, piper după gust ținând cont că și cubulețul de supă e sărat.
Se pune umplutura pe feliile de carne de pe scândură, se rulează, se leagă cu ața albă sau se împunge cu scobitori.
Se dă la cuptor cu puțin ulei și puțină apă, se pune mereu pe ruladă din lichid. După ce s-a rumenit se scoate și se pune pe un platou, se taie când s-a răcit puțin. În lichidul rămas se pun ciuperci proaspete sau dintr-o conservă, o ceapă tocată, frunze de pătrunjel mărunțite, sare, piper după gust, se călesc până se înmoaie ciupercile. Adăugăm smântâna, o linguriță de făină, se mai lasă două clocote și e gata.
Feliile de ruladă se așează suprapuse pe platou, de-o parte și de alta sosul de ciuperci.