Secretul pentru a păstra castraveții crocanți și tari cât mai mult timp. Trucul la care apelează gospodinele iscusite
Castraveții bulgărești pot rămâne tari și crocanți pe toată perioada procesului de conservare, însă trebuie să știți că există câteva secrete care le oferă aceste două calități. Puține gospodine știu cum trebuie să îi pregătească, astfel încât să obțină niște murături pe măsură.
Pașii pe care trebuie să-i respecți dacă vrei să obții cei mai crocanți castraveți murați
Pentru a obține cei mai buni castraveți murați, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să alegeți un soi de castraveți mici, proaspeți și fermi la atingere pentru a-i garanta crocanța.
Pasul doi constă în spălarea castraveților și tăierea capetelor pentru a scăpa de enzimele care îi pot înmuia. Un truc eficient este să îi puneți în apă rece cu gheață timp de câteva ore înainte să îi băgați la murat. Acest lucru îi menține crocanți și le oferă un gust delicios.
Prepararea saramurii constă într-un amestec de apă, sare, zahăr și oțet plus condimente, precum coriandru, mărar, muștar, usturoi și frunze de dafin. Întreaga compoziție se pune la fiert până se extrag aromele din ingrediente și se dizolvă sarea. Ulterior, aceasta trebuie pusă la răcit.
După cum se știe deja, borcanele trebuie să fie sterilizate, pentru a preveni apariția bacteriilor. Astfel, acestea se fierb timp de 10 minute împreună cu capacele. Castraveții trebuie puși la fiert timp de 2-3 minute în saramura clocotită pentru a deveni crocanți, iar ulterior se pun în borcane. Peste ei se toarnă saramura răcită.
Sigilarea și depozitarea conservelor este extrem de importantă. Trebuie să țineți cont de faptul că borcanele se închid ermetic și se depozitează într-un loc răcoros și întunecat. Pe măsură ce trece timpul, murăturile vor deveni tot mai crocante și delicioase.
Important de menționat este și faptul că există un secret pentru menținerea crocanței castraveților. Asigurați-vă că ați adăugat o proporție corectă de sare și oțet. Mai mult, trebuie să adăugați frunze de vișin, hrean sau stejar în borcane pentru a menține murăturile crocante. În plus, castraveții trebuie fierți maxim 3 minute pentru a evita înmuierea lor.