Secretul pentru o recoltă bogată de castraveți în grădină, dacă plantezi semințele la final de iunie. Trucul pe care îl știu doar grădinarii cu experiență

Ultima actualizare:

Cultivarea castraveților poate fi realizată cu succes în mai multe perioade ale anului. Pentru o recoltă de care să se bucuri toamna, trebuie să știi că semințele de castraveți pot fi plantate și la finalul lunii iunie, chiar mijlocul lui iulie. Pregătirea castraveților pentru însămânțare este un pas important și trebuie respectate toate condițiile pentru o creștere normală.

Cultură de castraveți Foto: Facebook
Cultură de castraveți Foto: Facebook

Castraveții pot fi semănați și la final de iunie 

Trebuie să știți că însămânțarea semințelor castraveților, în iunie, vă va permite să vă răsfățați gospodăria cu castraveți pe tot parcursul toamnei, înainte de debutul primului îngheț. Obținerea unei recolte bune de castraveți depinde nu numai de calitatea semințelor, ci și de condițiile climatice. Cei care trăiesc în regiuni calde nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece semințele din iunie, chiar iulie, pot fi așezate direct pe teren deschis. Terenul pentru însămânțarea semințelor a fost deja pregătit după recolta anterioară.

Odată cu apariția primilor germeni de castraveți, nu mai este atât de cald, dar vremea este încă suficient de caldă pentru a forma o recoltă bună în viitor. Locuitorii din regiunile reci, însămânțarea nu trebuie efectuată cu semințe, ci cu răsaduri cultivate anterior acasă în condiții confortabile.

Pregătirea solului pentru însămânțarea castraveților 

Pregătirea castraveților pentru însămânțare este un pas important și trebuie respectate toate condițiile pentru creșterea normală a unei culturi de legume și o recoltă bună. Merită să decidem ce tip de sămânță este potrivit pentru însămânțarea castraveților în luna iulie.

Deci, data a fost deja aleasă, acum puteți trece direct la pregătirea solului pentru însămânțarea castraveților. Un complot pentru însămânțarea semințelor de castraveți în iulie poate fi ales fie într-o seră, fie în aer liber. Toate plantele inutile trebuie îndepărtate din zona selectată. Săpați pământul până la adâncimea unei lopate cu baionetă, îmbogățindu-l simultan cu diverse îngrășăminte în beneficiul culturii: amestec distilat de turbă, mullein putrezit. De asemenea, trebuie să adăugați pansament mineral - superfosfat dublu, magneziu de potasiu, azotat de amoniu. 

Ce semințe trebuie să alegi 

Alegerea semințelor pentru însămânțarea castraveților este un pas la fel de important. Ar trebui să se acorde preferință hibrizilor care sunt mai puțin sensibili la diferite boli și rezistenți la dăunători. Și dacă considerați că recolta de castraveți ar trebui să ajungă la timp până în august sau septembrie, hibrizii de semințe ar trebui să fie coapte devreme. Unele pot rezista la temperaturi scăzute. 

Nu există nicio diferență fundamentală între însămânțarea semințelor de castraveți primăvara și vara. Pentru o recoltă mare și coaptă, semințele de castravete din iulie trebuie, de asemenea, pregătite - întărite. Tufișurile vor crește apoi mai puternice și mai rezistente. În acest scop, semințele de castraveți trebuie sortate, cernând cereale mici și goale deoparte. Apoi, acestea trebuie dezinfectate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu și clătite bine. După aceea, semințele trebuie așezate într-o suspensie de cenușă de lemn timp de 6 ore și uscate.

Perioada de plantare a castraveților 

Castravetele este o cultură iubitoare de căldură. Preferă atât aerul, cât și solul cald, așa că procedura de transplantare nu trebuie grăbită. Dacă sunt plantate în sol rece, răsadurile nu vor crește și vor începe să se îmbolnăvească. Perioada de plantare a răsadurilor de castraveți în grădină sau solarii depinde de mai mulți factori: regiune, vreme, starea răsadurilor, locul de cultivare (câmp deschis sau spațiu protejat).

Se recomandă plantarea răsadurilor de castraveți în câmp deschis numai după ce temperatura aerului crește la 18-20°C în timpul zilei și nu scade sub 15°C noaptea, iar solul se încălzește până la 13-16°C.

În România, momentul aproximativ de plantare a răsadurilor de castraveți se încadrează în următoarele perioade: după 10 mai în câmp deschis, fără protecție suplimentară (cum ar fi folia); în intervalul 20 februarie – 20 martie în solarii încălzite; la finalul lunii martie în solarii neîncălzite; 20 iunie – 15 iulie pentru ciclul II de castraveți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net