Când se plantează, de fapt, castraveții. Care este perioada optimă și ce trebuie să faci pentru o recoltă bogată

Castraveții sunt unele dintre cele mai consumate legate de pe mesele românilor. În general, castraveții se plantează în sol după ce a trecut ultima perioadă rece și temperatura solului este de cel puțin 15 grade Celsius. Aceasta se întâmplă de obicei la finalul lunii aprilie sau mai. 

Castraveți care au fost culeși din grădină Foto: Shutterstock
Castraveți care au fost culeși din grădină Foto: Shutterstock

Metode de plantare a castraveților 

Castraveții sunt plante anuale care preferă solul bogat în nutrienți, bine drenat și cu o expunere însorită. În general, există două metode de plantare a castraveților: direct în grădină sau în ghivece, înainte de transplantare în grădină. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a planta castraveții direct în grădină.

Alege o zonă însorită în grădină. Acesta trebuie să fie bogată în nutrienți și bine drenată. De asemenea, ar trebui să te asiguri că locul selectat are o protecție adecvată împotriva vântului, deoarece castraveții sunt plante fragile. Înainte de a începe plantarea, pregătește solul prin afânarea și îndepărtarea pietrelor și a resturilor vegetale. Plantarea de castraveți poate începe la mijlocul sau la sfârșitul primăverii, după ce temperaturile din timpul nopții s-au încălzit până la 15-20 grade Celsius. Sapă gropi de aproximativ 2,5 cm adâncime și la o distanță de aproximativ 1 metru între ele.

Pași pentru plantarea castraveților 

Pune 2-3 semințe de castravete în fiecare groapă. Acoperă-le cu pământ și apăsă ușor solul deasupra semințelor. În următoarele săptămâni, asigură-te că solul este menținut umed și că plantele primesc suficientă lumină solară.

Când răsadurile ajung la o înălțime de aproximativ 10-15 cm, îndepărtează plantele slabe, astfel încât să rămână doar cea mai puternică plantă. Atunci când plantele de castraveți sunt mature, recoltează castraveții la 2-3 zile după ce aceștia apar, pentru a încuraja creșterea ulterioară a plantei.

Când se plantează castraveții 

Castraveții sunt o plantă anuală și sunt de obicei cultivate în anotimpul cald, deoarece au nevoie de temperaturi ridicate pentru a crește și pentru a produce rod. În general, castraveții se plantează în sol după ce a trecut ultima perioadă rece și temperatura solului este de cel puțin 15 grade Celsius. Aceasta se întâmplă de obicei la finalul lunii aprilie sau mai, în funcție de regiune și de condiții meteorologice locale.

De asemenea, castraveții sunt plante sensibile la frig și trebuie protejați de temperaturile scăzute, așa că asigură-te că nu plantezi semințele de castravete prea devreme, înainte ca temperaturile să se stabilizeze. În general, castraveții sunt plante care preferă solul bine drenat și fertil, cu o expunere la soare de cel puțin 6 ore pe zi.

Combaterea bolilor 

Bolile care pot să apară sunt mana, pătarea unghiulară, alternarioza, antracnoza, putregaiul cenușiu, făinarea, descrise la cultura castraveților în spații protejate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net