Secretul pentru o recoltă bogată de roșii, ardei și castraveți. Ai nevoie de un ingredient banal din bucătărie pentru zeci de kilograme de legume

Ultima actualizare:

Atunci când vă gândiți la modalități de fertilizare a solului pentru culturile de roșii, castraveți și ardei, există o opțiune surprinzătoare pe care o puteți lua în considerare: pâinea veche poate fi de ajutor.

Pâinea este un îngrășământ excelent / foto: Pixabay
Pâinea este un îngrășământ excelent / foto: Pixabay

Înainte de a planta roșiile sau ardeii, este esențial să fertilizați solul. Pregătiți un pat pentru toamnă și adăugați îngrășământ organic, cum ar fi balegarul sau compostul, pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.

Acest lucru va asigura că terenul este pregătit în mod corespunzător pentru plantare și va sprijini dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Pe parcursul creșterii plantelor, este important să continuați fertilizarea. Aplicați prima doză de îngrășământ cu o săptămână înainte de plantare și apoi de cel puțin două ori pe parcursul perioadei de creștere a fructelor.

Pentru a pregăti îngrășământul din pâine, veți avea nevoie de:

Pâine

Apă

Recipiente etanșe

Înainte de toate, estimați cantitatea de îngrășământ necesară. Pentru plantele tinere, o cantitate de aproximativ jumătate de linguriță pe plantă este suficientă, în timp ce pentru plantele adulte puteți folosi în jur de o linguriță.

Pentru fiecare litru de apă, utilizați aproximativ 30 de grame de pâine. Începeți prin fierberea apei și lăsarea acesteia să se răcească la temperatura camerei. Între timp, tăiați sau rupeți pâinea în bucăți mici. Adăugați pâinea în apa răcită dintr-un recipient etanș și lăsați amestecul să se odihnească timp de 24 de ore. După aceea, strecurați amestecul printr-o sită și transferați-l în alt recipient etanș, apoi lăsați-l să fermenteze la rece timp de cel puțin cinci zile. Acest proces de fermentație este crucial pentru a activa proprietățile fertilizante ale îngrășământului din pâine.

Înainte de a aplica îngrășământul pe plante, este recomandat să le udăm bine mai întâi, astfel încât rădăcinile să poată absorbi mai eficient nutrienții. Cel mai bine este să aplicați îngrășământul dimineața devreme sau seara, pentru a evita lumina solară directă.

De ce este pâinea bună ca îngrășământ

Îngrășământul din pâine conține drojdie, care stimulează creșterea plantelor. Plantele beneficiază de aportul de fosfor, azot, mangan, fier și sodiu furnizat de acest îngrășământ.

Pe lângă utilizarea pâinii ca îngrășământ, puteți composta și resturile de pâine împreună cu alte materii prime organice, cum ar fi resturile de fructe și legume sau deșeurile de grădină. Procesul de compostare va produce un supliment bogat de sol, plin de nutrienți și microorganisme benefice, care va îmbunătăți sănătatea solului și va promova creșterea plantelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net