Cu ce trebuie să stropești castraveții. Secretul pentru o recoltă bogată

Ultima actualizare:

Începând din luna martie, oamenii încep să-și planteaze în grădini toate legumele necesare pentru restul anului. Printre acestea se numără și castraveții.

Stopirea castraveților este obligatorie, dacă vrei o cultură sănătoasă / foto: Pixabay
Stopirea castraveților este obligatorie, dacă vrei o cultură sănătoasă / foto: Pixabay

La câteva săptămâni după plantare, este crucial să se efectueze tratamente pentru a asigura o recoltă bogată. Mai jos vei găsi informații despre momentul și substanțele recomandate pentru aceste tratamente.

Conform experților, în prima săptămână a lunii iulie, mai exact în perioada 5-7 iulie, sunt necesare tratamente esențiale pentru cultura de castraveți.

Specialiștii de la Oficiul Fitosanitar Hunedoara explică că această perioadă oferă condiții optime pentru dezvoltarea bolilor și a dăunătorilor.

Stopirea este obligatorie

Stropirile sunt necesare pentru combaterea manei, făinării, pătării unghiulare și alternariozei, precum și pentru a preveni acarienii care pot afecta culturile de castraveți. Astfel, pentru a combate bolile la castraveți, se pot folosi produse cum ar fi Antracol 70 WP într-o concentrație de 0,2%, Ridomil Gold MZ în concentrație de 0,25%, sau Sythane Forte într-o concentrație de 0,02%, conform agrointel.ro.

Pentru a elimina acarienii, cultura de castraveți poate fi tratată cu Vertimec 1,8 EWC, cu o concentrație între 0,08% și 0,1%.

Experții recomandă și alte produse cu efect similar, iar intervalul optim pentru tratament este 5-9 iulie, respectându-se o perioadă de pauză între aplicarea tratamentului și recoltare.

Cum să plantezi castraveții dacă ai o grădină mică

În ceea ce privește plantele de castraveți în grădinile mici, un truc eficient este să fie plantate în saci. Aceasta necesită:

Un sac de rafie permeabil, care permite apei să treacă ușor și să nu acumuleze prea multă umezeală.

Rumeguș sau crenguțe mici, frunze uscate, iarbă proaspăt cosită sau fân.

Compost.

Răsaduri de castraveți.

Răsadurile trebuie pregătite inițial. Se pun într-o caserolă cu o lavetă și un burete de vase, apoi se pulverizează apă și se lasă acoperite timp de 48 de ore pentru a încolți.

Sacul în care se vor planta castraveții trebuie pregătit prin umplerea jumătății cu rumeguș și compost. Răsadul se așază într-o mică depresiune făcută în compost, iar în jurul său se pune iarbă.

Este recomandat ca într-un sac să fie plantat maxim unu sau două răsaduri, deoarece castraveții nu se dezvoltă bine în spații strâmte, în special pentru rădăcini. Udarea se face cu minim 5 litri de apă pe zi, iar apa în exces se va scurge din sac. Sacii cu plante trebuie așezați într-un loc însorit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net