Spaghete carbonara - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente Spaghete carbonara:
• spaghete barilla
• 1 ceapă mică roşie
• 2 căţei de usturoi
• 1 cutie de pancetta
• 1 gălbenuş de ou
• 2 linguri de smântână
• 2 linguri de parmezan ras
• sare/piper/busuioc/fulgi de chilli
• ulei de măsline
Mod de preparare Spaghete carbonara:
Ceapa am tocat-o mărunt şi am pus-o la călit împreună cu usturoiul puţin crestat şi pancetta cu un strop de ulei de măsline (surplusul de ulei l-am luat cu o lingură şi l-am aruncat).
Într-o crăticioară punem apă cu sare, iar când această începe să clocotească se adaugă pastele şi un strop de ulei şi se lasă timpul indicat pe cutie.
Când sunt gata se strecoară de apă dar nu complet (trebuie să rămână puţină apă din care au fiert,pentru ca sosul să fie mai cremos) se pune în tigaie peste pancetta.
Într-un castron se amestecă gălbenuşul cu smântână, parmezanul şi se toarnă peste paste, se amestecă prin săltarea pastelor. Se lasă circa 1-2 minute pe foc.
Se condimentează după gust. Poftă bună!