Tartă cu cremă de brânză şi afine
Ingrediente pentru aluat:
îndulcitor natural, după gust, 2 gălbenuşuri, 1 ou întreg, 100 g unt, 1 praf de sare, coajă de lămâie, 1-2 linguri lapte, 250 g făină; Pentru umplutură: 1 linguriţă gelatină, 120 ml frişcă lichidă, 1 esenţă de vanilie, 250 g brânză de vaci, îndulcitor matural, după gust, 25 g unt, 200 g afine, pentru decor.
Preparare:
Pentru aluat, freci untul spumă, adaugi îndulcitorul, pui gălbenuşurile, oul, sarea, coaja de lămâie, laptele şi la final făina. Amesteci aluatul fără să îl frămânţi. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai 30 de minute la frigider, ca să se întărească. Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Întinzi o foaie nu foarte groasă şi o aşezi într-o formă de tartă. Aşezi aluatul înclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute, până se coace frumos tarta. Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca bine şi pui esenţa de vanilie. Amesteci brânza de vaci cu îndulcitorul şi untul, până la omogenizare. Adaugi gelatina şi frişca bătută şi omogenizezi, până obţii o cremă consistentă. O dai la frigider până se încheagă. Când s-a răcit tarta, torni crema de brânză, o nivelezi şi decorezi cu afine proaspete. Dai tarta la frigider înainte să o serveşti.