Tartă cu zmeură şi cremă de brânză
Tartă cu zmeură şi cremă de brânză! Un deliciu pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață. Iată cum se prepară.
Ingrediente Tartă cu zmeură şi cremă de brânză
- 220 g făină,
- 110 g unt nesărat,
- 1 praf de sare,
- 10-20 g fructoză,
- 1 ou bătut.
- 200 g brânză de vaci,
- 100 ml smântână,
- 2 ouă,
- 2-3 linguri glucoză pudră,
- 1 păstaie de vanilie,
- zeama de la 1 lămâie,
- 200 g zmeură.
- 20 g unt.
Mod de preparare Tartă cu zmeură şi cremă de brânză
Într-un vas pui făina cernută și sarea. Separat, mixezi untul și fructoza. Adaugi oul bătut și mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina și amesteci până formezi un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute. Scoți aluatul și-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt și pui aluatul. Împachetezi tarta cu folie de aluminiu și o dai la frigider 20 de minute. Scoți tava, pui hârtie de copt peste aluat și presari boabe de fasole sau de orez. Lași la cuptor până se rumenește ușor aluatul. Dai la o parte hârtia de copt cu fasolea și lași să se răcească. Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi glucoza și amesteci până se omogenizează. Încorporezi ouăle, smântâna, vanilia (conform instrucțiunilor de pe pachet), zeama de lămâie, până obții o cremă spumoasă și moale. Torni crema peste aluatul răcit şi încorporezi fructele. Lași la cuptor 30-35 de minute.