Terină de hering marinat
Ingrediente:
300 g hering marinat (filetat)
125 g brânză de vaci
125 g mascarpone
100 g maioneză
zeama de la ½ lămâie
1 pliculeţ gelatină
2 morcovi
1 castravete mare
1 legătură mărar
1 ardei gras roşu
sare
piper
ulei;
Pentru decor:
felii de lămâie
măsline
salată verde
rucola.
Preparare:
Fierbi morcovii, îi laşi la răcit, apoi îi tai cubuleţe. Tai castravetele felii subţiri, toci mărarul, iar ardeiul gras îl faci cubuleţe. Într-o tavă de cozonac, în care ai întins o folie de plastic unsă cu puţin ulei, aşezi câteva fileuri de hering astfel încât să se suprapună unele peste altele. Mixezi într-un vas brânza de vaci bine scursă, mascarpone, maioneza, zeama de lămâie şi gelatin (prepararată), până se omogenizează. Adaugi mărarul, ardeiul gras, morcovii şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni în forma de cozonac un strat din această compoziţie, pui din loc în loc felii de castravete şi repeţi până când termini ingredientele. Ultimul strat este cel de hering. Acoperi cu folia de plastic şi dai tava la frigider cel puţin 30 de minute. Răstorni, scoţi folia şi serveşti terina feliată pe pat de salată verde şi frunze de rucola, după preferinţă. Decorezi cu felii de lămâie şi măsline.