Vinul fiert, o băutură perfectă pentru iarnă. Reţeta delicioasă a lui Radu Anton Roman

9 decembrie 2021
article img
Vinul fiert e o băutură perfectă iarna

Astfel, cei care consumă 1-2 pahare de vin roşu zilnic au cu 44% mai puţine şanse să răcească. Re Vinul roşu este indicat pentru cei care suferă de ateroscleroză, care apare atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Această băutură ajută la menţinerea tonusului vascular. În plus, el ajută la îmbunătăţirea digestiei, stimulează apetitul şi poate ajuta la restabilirea echilibrului nutriţional. ”În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Cine nu ar trebui să consume vin roşu

Vinul roşu este însă contraindicat celor care au un nivel ridicat de trigliceride, celor care suferă de migrene, persoanelor care încearcă să slăbească şi femeilor gravide.  “Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore. 

O reţetă delicoasă de vin fiert

Pentru că este iarnă, un pahar de vin fiert merge perfect pentru a ne încălzi în zilele friguroase sau pe pârtia de schi. O reţetă perfectă vine chiar de la Radu Anton Roman

Intră pe adevărul.ro pentru a citi reţeta de vin fiert pe care trebuie să o încerci iarna asta