Samsung lansează SSD PCIe 5 cu viteze de până la 13.000 MB/s

Samsung vine cu noutăți pentru pasionații de calculatoare. Compania  a anunţat primul său SSD PCIe Gen 5 pentru clienţii enterprise, modelul PM1743, care este şi unul dintre primele SSD-uri PCIe 5.0 de pe piaţă.

image

Odată cu lansarea procesoarelor desktop Intel Alder Lake, PCIe Gen 5 este acum disponibil publicului larg, iar rata de adoptare va creşte pe măsură ce mai multe procesoare adaugă suport pentru aceasta, scrie Adevărul. 

Samsung este unul dintre primii care a făcut trecerea la PCIe Gen 5. Noul model oferă o viteză de aproape două ori mai mare decât SSD-urile PCIe 4.0. De exemplu, SSD-ul Samsung 980 PRO are viteze de citire de până la 7.000 (MB/s), iar PM1743 promite viteze de citire de până la 13.000 de MB/s. Vitezele de scriere au fost, de asemenea, crescute până la 6.600 MB/s. 

Noul SSD PCIe 5 promite şi o creştere cu 30% a eficienţei energetice, oferind o rată de transfer de 608 MB/s per watt. Acest lucru este deosebit de important pentru serverele care gestionează cantităţi masive de date, economisind bani pe termen lung.

SSD PCIe 5, disponibil în mai multe formate

Samsung PM1743 va avea capacităţi de la aproximativ 2 TB la 16 TB şi va fi disponibil în mai multe formate, 2.5 inci şi 3 inci EDSFF (E3.S).  Va fi, de asemenea, primul SSD PCIe 5.0 pentru enterprise cu suport dual-port, astfel încât serverele să poată continua să funcţioneze dacă unul dintre porturi eşuează. Producţia în masă pentru acest SSD este programată să înceapă în primul trimestru al anului 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net