Ce este, de fapt, celulita şi cum scapi cu adevărat de ea

Ultima actualizare:

    Nu e femeie care să nu aibă celulită, iar factorul principal e cel hormonal
Nu e femeie care să nu aibă celulită, iar factorul principal e cel hormonal

Te-ai întrebat vreodată ce se află de fapt sub pielea deformată, cu aspect de coajă de portocală, de pe coapsele tale? Nu este doar grăsime, nici „toxine” care se pot elimina prin drenaj limfatic. Lucrurile sunt mai complicate şi ţin în primul rând de factori hormonali, ereditari.

Celulita este determinată de striuri fibroase verticale care nu vor deloc să se extindă și strangulează masa de țesut adipos, deformând-o și producând la suprafața pielii denivelările inestetice. Practic, aceste benzi fibroase ţin pielea pe loc, în timp ce grăsimile care se modifică în volum o deformează. Bărbaţii sunt norocoşi. Nu au această problemă pentru că, la ei, aceste striuri sunt dispuse altfel, fără să deformeze grăsimea de sub piele, spune dr. Dana Miricioiu pe blogul ei, danamiricioiu.com.

1. Benzi fibroase; 2. Muşchi; 3. Grăsime; 4. Dermă; 5. Epidermă
1. Benzi fibroase; 2. Muşchi; 3. Grăsime; 4. Dermă; 5. Epidermă

“Celulita, o afecțiune care este prezentă la mai mult de 85% dintre femei și pentru care s-au încercat toate tratamentele posibile, a reprezentat o problemă greu de păcălit, pentru că toate tratamentele și intervențiile realizate până acum vizau doar scaderea masei de țesut grăsos în zona afectată.  Fără a se înțelege că, de fapt, aspectul acela vălurit, total inestetic, cu denivelări și adevărate cocoașe este dat de niște benzi fibroase de țesut, fixe și inextensibile, care leagă straturile superficiale de aponevroza musculară si care tracționează pielea. Printre aceste travee fibroase, grăsimea herniază sub piele, deformând pielea în grade variate. Astfel, fără a scăpa de aceste travee fibroase, efortul de scădere a masei adipoase cu sau fără drenaj limfatic, are practic un efect extrem mic și în niciun caz de lungă durată”, explică Dana Miricioiu.

Acum, că ai înţeles procesul de formare a celulitei, poţi să realizezi că masajele clasice, cremele anticelulitice sau injecţiile de mezoterapie nu reuşesc să facă mare lucru. Trebuie să rezolvi problema acelor benzi fibroase.

Secţionând benzile fibroase, eliberezi pielea de tensiune
Secţionând benzile fibroase, eliberezi pielea de tensiune

“Ele se pot distruge printr-o secţionare exactă şi fermă, cu laserul. Unul care are puterea şi selectivitatea să excizeze precis sub piele, să elimine tensiunea produsă de acele benzi, apoi să omogenizeze şi să îndepărteze grăsimea. Odată distruse, benzile fibroase nu se vor mai reface Mezoterapia, radiofrecvenţa, masajul şi toate celelalte proceduri nu au cum să distrugă factorii care produc efectiv deformările tegumentare (benzile fibroase şi grăsimea în exces)”, mai spune specialistul.

Nu te speria! Procedura este minim invazivă, nu necesită spitalizare sau anestezie generală. Practic, se face o incizie de doar 2 mm, pe unde se introduce o canulă subţire, prin care trece o fibră optică Rezultatele se văd în decurs de 3-8 săptămâni. În această perioadă, e recomandat să porţi un corset.

Dana Miricioiu, chirurg estetician
Dana Miricioiu, chirurg estetician

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prinții Jacques și Gabriella de Monaco profimedia 0936805340 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net