Codul bunelor maniere în materie de accesorii

Ultima actualizare:

    Colierele mari pot  să acopere micile  imperfecţiuni ale  unui decolteu sau  pot sublinia  eleganţa bustului
Colierele mari pot să acopere micile imperfecţiuni ale unui decolteu sau pot sublinia eleganţa bustului

Accesoriile sunt extrem de importante în ţinuta unei femei. Îi pot da culoare şi personalitate, pot pune în evidenţă silueta şi chiar pot ascunde mici defecte. Trebuie doar alese cu grijă şi combinate cu stil. Graniţa dintre bun gust şi prost gust e fină şi multe femei fac, la acest capitol, gafe monumentale.

O regulă de bază în materie de accesorii este să nu le pui pe toate pe tine. Oricât de mult îţi plac şi oricât ai vrea să impresionezi, nu exagera! Ce-i prea mult strică. „Trebuie să ai o paletă cromatică plăcută vizual. Mergi pe o linie unitară de culoare şi de materiale, ca să nu arăţi ca un curcubeu. Nu poţi folosi cercei aurii şi brăţară argintie, nici colier de metal şi cercei din materiale textile.

De asemenea, e bine să ai un centru de interes al ţinutei: ori în partea de sus, ori în partea de jos. Spre exemplu, nu e indicat să porţi şi cercei roşii, şi geantă roşie, şi pantofi roşii. Accesorizarea este o artă în vestimentaţie, dar aşa cum poate transforma o ţinută simplă într-una strălucitoare, la fel poate duce la un rezultat dezamăgitor în cazul folosirii  neadecvate”, spune Daniela Gogu, decorator în artă şi stil. Specialistul susţine că într-o ţinută e bine să ai maximum 3 culori şi acelea nu toate stridente.

  • Genţile. Cele mari, supradimensionale, se poartă pe timpul zilei. Seara, la o ţinută elegantă, sau la o ţinută de cocktail se poartă plicurile sau genţile de maximum 25-30 cm lungime. Nu-ţi lua o geantă mai mare decât tine dacă eşti minionă, nici una plic, minusculă, dacă eşti înaltă! „Geanta nu trebuie asortată neapărat cu ceva din ţinută. Poate fi individualizată, dar nu stridentă, să sară în ochi”, spune Daniela Gogu.

  • Pantofii. Se aleg în funcţie de ţinută, dar şi în funcţie de conformaţie. „Dacă ai picior gros, nu lua pantofi cu toc cui, ci unii cu toc mediu”, ne mai spune specialistul. Nu-ţi trebuie mereu tocuri, poţi să fii elegantă şi cu un pantof cu talpă joasă, dar fin şi drăguţ.
  • Cerceii, colierele, brăţările. Dacă sunt fine, micuţe, le poţi folosi pe toate 3 la o ţinută. Însă dacă sunt mari, voluminoase, ţinuta va părea exagerat de încărcată. În acest caz, optează fie pentru cercei, fie pentru colier. În funcţie de model, cerceii pot modela delicat forma feţei. Astfel, la o faţă rotundă alege unii cât mai lungi, pentru a alungi vizual faţa. Cerceii cu lungime medie merg la o faţă pătrată. În acelaşi timp, trebuie să ştii că la o ţinută elegantă de seară, ceasul de mână nu îşi are locul în gama accesoriilor.
image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net