De ce sunt în vogă tunsorile unice pentru 2022! Iată câteva idei inspirate

15 ianuarie 2022

În saloanele de top, noua tendință în modă este „tunsul instinctiv”, pentru clienții dornici să îmbrățișeze un look care funcționează doar pentru ei. 

article img
În 2022, clienții se bazează mai mult pe instinctul hairstiliștilor Foto: Pixabay

În 2021, tunsorile au variat de la chică, popularizată de Miley Cyrus, la buzzcut, așa cum s-au tuns Iris Law și Adwoa Aboah. Dar anul acesta este vorba de tehnică, mai degrabă decât un stil, care este din ce în ce mai probabil să fie solicitată la saloane. Expresia pe care trebuie să o cunoașteți este: „tuns instinctiv”. Astfel, stilistul știe că doriți o tunsoare personalizată, care să se potrivească perfect cu trăsăturile voastre.

Ce să le cereți stiliștilor

article img
O tunsoare potrivită pentru forma feței este cheia succesului Foto: Pixabay

Mare atenție, însă! Această tehnică nu este pentru cei slabi de inimă. Implică un hairstylist care taie cu mâna liberă, pe baza părerilor sale despre forma feței, tipul de păr și rutina clientului. Aceasta diferă de prima abordare tipică „poza”, în care un client arată o imagine a unei celebrități cu o tunsoare pe care și-o dorește. Cu tunsoare instinctivă, scopul – și aspirația – este o tunsoare la fel de unică ca și purtătorul ei.

George Northwood, ale cărui clienți celebri includ Alicia Vikader, Rachel Weisz și ducesa de Sussex, practică tunsul instinctiv. Rezultatul, spune el, este că „clientul va ieși de pe scaun cu păr care funcționează special pentru el; mai degrabă decât cu o reproducere a ceva care nu arată sau nu se simte corect”.

Jacqueline Kilikita, editor expert în frumusețe, a scris recent despre această tendință, spunând că a întâlnit pentru prima dată fraza pe site-urile unor stiliști la modă precum Northwood, Adam Reed și Hare & Bone. De asemenea, a încercat această tehnică pentru părul ei.

stanga
dreapta
article img
article img
article img
article img
article img

Foto: Pixabay

„Mi-au tăiat centimetri din lungimi. Rezultatul a fost tunsoare care m-a completat perfect și o ador. Nu mi-am mai îndreptat părul de atunci, o chestie uriașă pentru mine, așa cum făceam în fiecare zi, pentru că tunsoarea îmi permite să-mi îmbrățișez buclele naturale.”, a explicat Jacqueline Kilikita, potrviti theguardian.com.

Kilikita spune că popularitatea tot mai mare a unei astfel de tehnici poate fi văzută ca parte a impactului mai larg al pandemiei asupra imaginii de sine.

„Vrem un păr cu întreținere redusă, care va arăta fără efort în viața reală și pe Zoom”, spune ea. „Pentru mulți, a fi izolați ne-a permis să fim cei mai autentici, iar tunsoarea instinctivă înseamnă îmbrățișarea individualității.

Northwood spune că mai mulți clienți devin conștienți de tehnică, care se potrivește cu alte tendințe: „Acum, că personalizarea este mai obișnuită, toată lumea pare să aibă așteptări mai mari. Stilul personalizat răspunde nevoilor individului și rareori dezamăgește.

O relație bună între client și hairstilist este esențială. „Stiliștii de succes vor avea un instinct imediat pentru ceea ce va funcționa cel mai bine pentru clientul lor”, spune Northwood. „Fără aceasta, rezultatul poate fi, în cel mai rău caz, nepotrivit.”

Totuși, încă le puteți arăta stiliștilor poze cu tunsoare pe care o doriți. „Aduceți fotografii cu tunsorile pe care le iubiți, astfel încât stilistul să vă poată simți estetica”, spune Kilikita. „Deși probabil că nu se vor referi la acele imagini în timpul tunsorii, este probabil să ia elemente ale stilului – franjuri sau straturi – și să le facă unice pentru tine.