Două uleiuri esenţiale cu efecte uimitoare pentru tenul tău

24 aprilie 2014
image
Uleiurile esenţiale se folosesc diluate în cadrul unor măşti naturale sau în compoziţia unor produse cosmetice

Uleiurile esențiale au proprietăți benefice pentru organismul nostru, sunt antibacteriene și în produsele cosmetice acționează precum un conservant. Două uleiuri puțin cunoscute, dar care pot face minuni asupra pielii, sunt uleiul de tămâie și cel de geraniu.

Având o aromă dulce și caldă, tămâia este asociată de cele mai multe ori cu tradițiile și ritualurile religioase, însă ea are și proprietăți benefice pentru organismul nostru. Din arborele de tămâie este produs un ulei cu multiple caracteristici benefice. Tămâia calmează mintea și este excelentă pentru a reduce nivelul de anxietate. Totuși, în vechiul Egipt, femeile foloseau acest ingredient în măști de întinerire a pielii. De aceea, uleiul de tămâie poate fi folosit atât în aromaterapie, cât și în cosmetică.

Pentru ten, acesta are efecte cicatrizante, regenerante, revitalizante și antiinflamatoare. Ajută la regenerarea celulelor și la tratarea acneei. Acest ulei are un puternic efect antirid, deoarece hidratează pielea în profunzime și îi redă fermitatea, prevenind apariția liniilor fine ale ridurilor.

Uleiul de geraniu este perfect pentru orice tip de ten. Acesta îmbunătățește circulația sângelui și astfel, elasticitatea pielii. Provenit dintr-o plantă originară din Africa de Sud, Reunion, Madagascar, Egipt și Maroc, el era folosit în antichitate pentru a ține spiritele rele la distanță de casă. Acum este folosit în produse cosmetice pentru a echilibra producția de sebum la nivelul pielii. De asemenea, poate fi folosit în tratamentul acneei, al arsurilor, dermatitelor și eczemelor, ajutând la vindecarea rănilor și a acneei, fiind un puternic astringent și cicatrizant.

Cremă de zi intens hidratantă pentru ten matur, cu ulei de jojoba şi avocado, unt de cacao, apă de trandafiri şi uleiuri esenţiale de geraniu şi tămâie, 62 lei, pe sabiocosmetics.ro.

simeon stalpnicul png

Ulei esenţial de tămâie Mayam, zona de provenienţă: India/Somalia, 12 lei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Ulei esenţial de geraniu, sticlă de 10 ml cu picurător, 12 lei, pe naturela.ro.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg
image png