Eşti gravidă? Aşa conduci în siguranţă maşina!

Ultima actualizare:

    Femeile gravide nu ar trebui să se mai urce la volan cu o lună jumătate înainte de naştere
Femeile gravide nu ar trebui să se mai urce la volan cu o lună jumătate înainte de naştere

O femeie gravidă ar trebui să fie foarte precaută când se află la volan. Orice şoc, orice mic impact, chiar şi o frână mai bruscă pot afecta bebeluşul. Iată mai jos câteva sfaturi pe care ţi le dau specialiştii auto-bild.ro şi de care ar trebui să ţii cont pentru a conduce în siguranţă.

Ai greţuri? Renunţă, pntru o perioadă, la şofat

În primele trei luni de sarcină echilibrul hormonal se schimbă. Femeile care au stări de greaţă, stări de somnolenţă sau probleme circulatorii nu ar trebui să mai conducă maşina. Din trimestrul al doilea aceste stări dispar. Abia atunci te poţi urca din nou la volan.

Eşti în ultimul trimestru? Condu pe distanţe scurte

În ultimul trimestru de sarcină, femeile ar trebui să conducă pe distanţe scurte. Pentru că bebeluşul este mai mare, acesta va avea mai puţin spaţiu în uter, aşa cănu va aprecia deloc poziţia ghemuită a mamei la volan. E posibil să riposteze cu lovituri care pot deranja sau distrage atenţia mamei. În ultimele 6 săptămâni de sarcină femeile gravide nu ar trebui să conducă fiind singure în maşină. De fapt, recomandat este să nu mai conducă deloc până când nasc.

Trebuie să şofezi? Uite cum s-o faci corect!

Dacă nu ai încotro şi trebuie să parcurgi distanţe mari cu maşina, specialiştii recomandă să faci pauze dese pe drum. Poţi opri la o pensiune, la o terasă pe drum sau un popas. Bea multe lichide şi mănâncă suficient de bine.

Renunţi la purtarea centurii de sioguranţă?

Specialiştii recomandă să nu renunţi la centură, ciar dacă este inconfortabilă. În cazul unui accident, ciar minor, gravida se va lovi de volan. Un astfel de şoc poate pune serios în pericol viaţa bebeluşului. Centrua trebuie fixată între coapse şi abdomen, iar pentru a preveni deplasarea acesteia în magazinele de specialitate există accesorii speciale pentru femeile gravide.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net