Fibre solubile versus fibre insolubile
Reclamele ni le prezintă ca fiind de folos în prevenirea constipației, însă fibrele au și alte calități pentru care e bine să le consumi, de exemplu reglarea nivelului colesterolului și reducerea riscului de a dezvolta cancer de colon sau de sân.
Tipuri de fibre: solubile şi insolubile
Ambele tipuri sunt nedigerabile, nefiind absorbite în sânge. Din acest motiv, fibrele furnizează 0 calorii organismului, adică nu sunt folosite pentru obţinerea energiei. În schimb, ele sunt eliminate din corp, cele insolubile rămânând intacte în interiorul intestinelor.
Fibrele insolubile
Sunt responsabile de controlul şi de reglarea nivelului pH-ului din interiorul intestinelor, fiind de folos în activitatea mişcărilor intestinale. De asemenea, consumul lor previne constipaţia, elimină substanţele toxice din colon şi previne producerea substanţelor cancerigene. Printre cele mai cunoscute de numără: tărâţele de grâu, fasolea, lintea, seminţele de in, miejii de seminţe şi legumele.
Află care este diferenţa între cele două tipuri de fibre pe clickpentrufemei.ro.
Fibrele solubile previn obezitatea abdominală
Antibioticul natural care ucide şi cea mai puternică infecţie