Părul se poate degrada foarte repede vara. Uite cum să-l îngrijeşti
Soarele, vântul, apa de la piscină sau cea sărată de mare, aerul condiţionat şi uscătorul, toate acestea îţi pot degrada podoaba capilară. Firul devine ars, uscat, lipsit de strălucire şi nici nu se va mai aranja aşa uşor. Uite ce-i de făcut.
Potrivit unui studiu Dove, părul degradat a ajuns să fie o normalitate, 8 din 10 femei recunoscând că au părul degradat şi mai bine de jumătate se simt vinovate din această cauză. Factorii sunt de natură mecanică (precum spălatul părului şi perierea), termică (precum căldura uscătorului sau a plăcii de întins părul), factori chimici (vopsirea părului) și cei ce ţin de mediu (razele UV, poluarea), dar chiar și stilul de viață.
- Primul pas este acela de a scăpa de vârfurile tocite. Părul va arăta mai sănătos şi va creşte mai repede.
- Dacă eşti nevoită să te speli pe cap mai des de două ori pe săptămână, foloseşte un şampon pentru spălări frecvente.
- O altă soluţie e ca, în loc de şampoane, să foloseşti ingrediente naturale. Poţi înlocui şamponul cu un gălbenuş de ou. Curăţă foarte bine părul şi îl lasă mătăsos, însă e important să te clăteşti cu apă călduţă, nu fierbinte, pentru a nu se coagula gălbenuşul. În special după ce ai fost la piscină, spală-te pe cap cu bicrabonat de sodiu. Se pune o lingură de bicarbonat la 250 ml de apă, se amestecă şi se masează scalpul cu această soluţie. Bicarbonatul previne decolorarea părului, absoarbe produsele chimice date de apa din bazin, reduce gradul de duritate al apei. Este indicat pentru părul tern, lipsit de strălucire, cu tendinţă de îngrăşare la rădăcină.
- Dacă nu poţi să trăieşti fără ondulator sau placă de întins părul, foloseşte un spray de protecţie termică, iar uscătorul de păr nu îl seta la temperaturi înalte.
- Ca să nu te vopseşti prea des, alege o nuanţă cât mai apropiată de culoarea ta naturală, astfel încât să-ţi vopseşti doar rădăcinile, la 4-5 săptămâni, şi să aplici un nuanţator pentru reîmprospătarea culorii.
- Aplică săptămânal o mască pe bază de ingrediente naturale, cu uleiuri de măsline, ricin, argan. Uleiul de argan se poate folosi şi după spălarea părului, pentru finisarea coafurii (se întind câteva picături de ulei pe lungimea părului).