Plante şi uleiuri care ajută la creşterea părului

Ultima actualizare:

Dacă vrei un păr lung, important e să ai grijă şi de sănătatea scalpului. Şi, dacă te-ai săturat de şampoanele din comerţ, poţi să încerci să redai strălucire podoabei capilare cu plante şi uleiuri!

  • Brusture. Una dintre cele mai importante plante folosite în tratamentele podoabei capilare, brusturele ajută la calmarea iritaţiilor scalpului, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul foliculului pilos şi creşterea rapidă şi sănătoasă a firului de păr. 
  • Uleiul de lavandă. Folosit timp de secole pentru a preveni chelia şi pentru a stimula creşterea părului, acest ulei este eficient şi împotriva mătreţii şi adaugă volum părului. Pune câteva ramuri de lavandă într-un recipient de sticlă şi acoperă cu ulei de măsline extravirgin. Lasă la loc răcoros şi întunecat timp de 3-4 săptămâni, după care masează-ţi zilnic scalpul. Se aplică şi se lasă peste noapte, iar dimineaţa se spală părul cu un şampon organic cu acţiune blândă. 
  • Uleiul de mentă. Câteva picături din acest ulei aplicate pe scalp prin masaj te ajută la creşterea părului. Pentru că este posibil să fie iritant pentru scalp, diluează-l: 3 picături de ulei de mentă cu 3 linguri de apă. 
  • Uleiul de jojoba. Folosit pentru hidratarea şi creşterea firului de păr, acesta se aplică doar câteva picături la rădăcini şi se lasă câteva minute să acţioneze, după care se clăteşte cu apă călduţă. 
  • Rozmarin. Este folosit pentru creşterea părului şi întârzierea apariţiei firelor albe, dar şi pentru a stimula circulaţia sângelui de la nivelul scalpului. Fierbe câteva frunze de rozmarin, iar cu apa rezultată clăteşte-ţi zilnic părul. 
  • Urzica. Frunzele proas-pete de urzică sunt acoperite de ulei de măsline şi ţinute într-un borcan de sticlă timp de 2-3 săptămâni, după care se masează scalpul cu uleiul care rezultă, conform www.csid.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net