Po╚Ťi uita de cearc─âne! Iat─â c├óteva remedii naturiste care te vor ajuta s─â scapi de ochii obosi╚Ťi

28 iulie 2021
image
Cearc─ânele pot fi comb─âtute cu ajutorul remediilor naturiste Foto: Shutterstock

Compresele cu br├ónza de vaci, cartofii ra╚Öi sau ceaiul de p─âtrunjel contribuie la estomparea cearc─ânelor. Pentru a preveni reapari╚Ťia cearc─ânelor sunt foarte eficiente tratamentele interne cu ceaiurile detoxfiante. Cel de alb─âstrele este renumit ├«n acest sens. Iat─â o serie de remedii naturale pentru atenuarea cearc─ânelor!

Pielea din jurul ochilor este sub╚Ťire ╚Öi mai sensibil─â dec├ót cea din alte zone ale corpului. Poluarea, oboseala sau timpul ├«ndelungat petrecut ├«n fa╚Ťa calculatorului ├«╚Öi las─â amprenta asupra acestei regiuni. Cearc─ânele pot fi ╚Öi consecin╚Ťa unui exces de melanin─â, frecvent ├«nt├ólnit ├«n r├óndul persoanelor cu tenul ├«nchis. ├Än cele mai multe dintre cazuti, ele sunt totu╚Öi o mo╚Ötenire genetic─â. 

Compresele cu alb─âstrele albesc pielea

Compresele cu infuzii de alb─âstrele sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturale ├«mpotriva cearc─ânelor. Infuzia se prepar─â dintr-o linguri╚Ť─â de plant─â m─ârun╚Ťit─â pentru 250 mililitri de ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â 15 minute apoi se filtreaz─â. Se ├«mbib─â ├«n lichid dou─â comprese de tifon, se aplic─â pe ochi ╚Öi se men╚Ťin timp de 20-30 de minute. ├Än plus, se recomand─â ╚Öi un tratament intern cu alb─âstrele care ajut─â la detoxifierea organismului ╚Öi la prevenirea reapari╚Ťiei cearc─ânelor. ├Än acest caz, se consum─â trei c─âni de infuzie pe zi, timp de 18 zile. 

Comprele cu tinctur─â de arnic─â sunt foarte eficiente ├«n tratamentul anticearc─ân. Se pune o linguri╚Ť─â de tinctur─â procurat─â de la plafar ├«ntr-un pahar de 10o militri de ap─â. Cu aceast─â solu╚Ťie se umezesc dou─â comprese care se aplic─â pe ochi seara, timp de cel pu╚Ťin zece zile. 

Rădăcina de pătrunjel este detoxifiantă 

Ceaiul de p─âtrunjel se preapr─â din r─âs─âcini care se fierb ├«n 500 de mililitri de ap─â clocotit─â p├ón─â c├ónd apa scade la jum─âtate. Compozi╚Ťia ob╚Ťinut─â se strecoar─â, iar dou─â comprese vor fi ├«mbibate ├«n acest decoct. Pentru detoxifierea organsimului se consum─â zilnic c├óte dou─â c─âni din acest ceai zilnic, timp de 14 zile, subliniaz─â Daria Giurgiu, terapeut. Compresele se pot stropi ╚Öi cu decoct de mur. Ceaiul se prepar─â dintr-o linguri╚Ť─â de muguri ╚Öi frunze tinere de mur m─ârun╚Ťite care se fierb 15 minute ├«n 250 ml de ap─â. Se strecoar─â ceaiul ╚Öi apoi se umeze╚Öte compresa c├ónd acesta ├«nc─â este cald. Tratamentul poate fi urmat timp de 10 zile. 

Brânza de vaci are efect rapid 

Un remediu excelent ├«n combatrerea cearc─ânelor s-a dovedit a fi br├ónza proasp─ât─â de vaci. Pe o compres─â ├«mbibat─â ├«n infuzie de g─âlbenele punem dou─â linguri╚Ťe de br├ónz─â de vaci. Compresa se ╚Ťine pe ochi timp de treizeci de minute. Dup─â aceea se spal─â ochii cu ap─â cald─â ╚Öi apoi ap─â rece. 

Comprese cu cartofi rași

Pe o bucat─â de p├ónz─â pune╚Ťi un cartof ras m─ârun╚Ťit. ╚Üine╚Ťi compresa timp de 30 de minute. 

Ceaiul de cuișoare

Acesta se prepar─â dintr-o linguri╚Ť─â de cui╚Öoare la o can─â cu 250 mililitri de ap─â clocotit─â. Se consum─â trei cani pe zi de infuzie timp de o s─âpt─âm├ón─â. 

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu
femeie bronz jpeg
familie fericita aeroport vacanta jpg