Poți uita de cearcăne! Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să scapi de ochii obosiți

28 iulie 2021
article img
Cearcănele pot fi combătute cu ajutorul remediilor naturiste Foto: Shutterstock

Compresele cu brânza de vaci, cartofii rași sau ceaiul de pătrunjel contribuie la estomparea cearcănelor. Pentru a preveni reapariția cearcănelor sunt foarte eficiente tratamentele interne cu ceaiurile detoxfiante. Cel de albăstrele este renumit în acest sens. Iată o serie de remedii naturale pentru atenuarea cearcănelor!

Pielea din jurul ochilor este subțire și mai sensibilă decât cea din alte zone ale corpului. Poluarea, oboseala sau timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului își lasă amprenta asupra acestei regiuni. Cearcănele pot fi și consecința unui exces de melanină, frecvent întâlnit în rândul persoanelor cu tenul închis. În cele mai multe dintre cazuti, ele sunt totuși o moștenire genetică. 

Compresele cu albăstrele albesc pielea

Compresele cu infuzii de albăstrele sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva cearcănelor. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită pentru 250 mililitri de apă clocotită. Se infuzează 15 minute apoi se filtrează. Se îmbibă în lichid două comprese de tifon, se aplică pe ochi și se mențin timp de 20-30 de minute. În plus, se recomandă și un tratament intern cu albăstrele care ajută la detoxifierea organismului și la prevenirea reapariției cearcănelor. În acest caz, se consumă trei căni de infuzie pe zi, timp de 18 zile. 

Comprele cu tinctură de arnică sunt foarte eficiente în tratamentul anticearcăn. Se pune o linguriță de tinctură procurată de la plafar într-un pahar de 10o militri de apă. Cu această soluție se umezesc două comprese care se aplică pe ochi seara, timp de cel puțin zece zile. 

Rădăcina de pătrunjel este detoxifiantă 

Ceaiul de pătrunjel se preapră din răsăcini care se fierb în 500 de mililitri de apă clocotită până când apa scade la jumătate. Compoziția obținută se strecoară, iar două comprese vor fi îmbibate în acest decoct. Pentru detoxifierea organsimului se consumă zilnic câte două căni din acest ceai zilnic, timp de 14 zile, subliniază Daria Giurgiu, terapeut. Compresele se pot stropi și cu decoct de mur. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de muguri și frunze tinere de mur mărunțite care se fierb 15 minute în 250 ml de apă. Se strecoară ceaiul și apoi se umezește compresa când acesta încă este cald. Tratamentul poate fi urmat timp de 10 zile. 

Brânza de vaci are efect rapid 

Un remediu excelent în combatrerea cearcănelor s-a dovedit a fi brânza proaspătă de vaci. Pe o compresă îmbibată în infuzie de gălbenele punem două lingurițe de brânză de vaci. Compresa se ține pe ochi timp de treizeci de minute. După aceea se spală ochii cu apă caldă și apoi apă rece. 

Comprese cu cartofi rași

Pe o bucată de pânză puneți un cartof ras mărunțit. Țineți compresa timp de 30 de minute. 

Ceaiul de cuișoare

Acesta se prepară dintr-o linguriță de cuișoare la o cană cu 250 mililitri de apă clocotită. Se consumă trei cani pe zi de infuzie timp de o săptămână.