Stresul afectează creșterea părului. Adevărat sau fals?
„Nu smulge un fir de păr alb, că-ți cresc două în același loc!“, „Stresul oprește creșterea părului“ și „Dacă te tunzi regulat, începe să-ți crească mai des părul“, sunt doar câteva dintre miturile despre creșterea părului. Hai să vedem împreună care sunt false și care sunt adevărate.
De-a lungul timpul au apărut mituri câte fire de păr în cap. Unele sunt pur și simplu invenții, altele au ceva legătură cu realitatea.
Spălatul des oprește creșterea părului
Fals. Dermatologii și stiliștii s-au pus de acord că acest mit este departe de realitate. Dacă unii spun că e bine să te speli pe cap o dată la o săptămână, alții cred că oricând este necesar este bine.
Nu are importanță. Nu vei fi pedepsită, pentru că vrei să ai părul curat. Curățarea scalpului nu duce la căderea unui număr mare de fire de păr din cap.
Adevărat. Din păcate, stresul se face vinovat pentru multe afecțiuni, inclusiv de aparițiacalviției. Când treci printr-o perioadă mai dificilă, cu greutăți și multe sarcini de dus la bun sfârșit este aproape imposibil să nu te simți copleșită de stres.
Iar acest lucru poate inhiba creșterea părului și, mai grav, poate influența căderea masivă a podoabei capilare. Vestea bună este că dacă ții stresul sub control și încerci să nu-l lași să te afecteze, căderea părului va fi o problemă temporară.
Află pe clickpentrufemei.ro și alte mituri despre creșterea părului.