Uite cum să cureţi lună cada din baie. 7 trucuri

Ultima actualizare:

    Cada trebuie curăţată temeinic după fiecare duş sau baie
Cada trebuie curăţată temeinic după fiecare duş sau baie

Curăţarea obiectelor sanitare din baie poate fi o activitate greoaie care îţi mănâncă şi timp şi nervi. Iar cada este cel mai dificil de spălat, mai ales dacă este din fontă. Însă, această activitate nu ţi se va mai părea o corvoadă dacă vei şti la ce trucuri să apelezi. Uite ce trebuie să faci!

1. Curăţă sita de scurgere

Curăţă zona de scurgere pentru a evita formarea unui dop de murdărie şi, implicit, înfundarea acesteia. Este recomandat ca după fiecare baie să aduni firele de păr rămase în cadă.  Pentru a proteja zona de scurgere, o poţi camufla cu o sită din plastic pe care o găseşti în orice magazin sau piaţă.

2. Îndepărtează depunerile de mucegai şi rugină

Înainte de a curăţa cada, umezeşte-o folosind apa de la duş. Apoi, foloseşte soluţii de curăţare cu care să o freci pe toată suprafaţa. În comerţ se găsesc de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe produse de curăţare. Foloseşte un burete abraziv cu care să îndepărtezi petele de rugină sau de mucegai. Clăteşte apoi cu apă rece şi şterge cada cu o cârpă uscată şi curată. Astfel, smalţul nu va rămâne pătat de calcar.

3. Foloseşte un dulăpior de baie

Şamponul, duşul şi gelul de baie, cremele de corp, balsamul şi cosmeticele trebuie să fie depozitate pe rafturile unui dulăpior de baie. Nu le aşeza pe marginea căzii pentru că, în timp, vor distruge smalţul. Din unele recipiente va curge lichid, altele vor decolora sau păta suprafaţa căzii.

4. Nu vărsa apă murdară

Nu vărsa apă murdară în casă şi nici alte lichide. Animite lichide pot favoriza înfundarea canalizării, iar altele duc la pigmentarea suprafeţei. De asemenea, nu depozita în cadă obiecte care o pot zgâria.

5. Nu spăla obiecte în cadă

Grătarele şi ochiurile de la aragaz, rafturile din frigider, bicicleta celui mic, pantofii plini de noroi sau rolele nu trebuie niciodată spălate în cadă. Mizeria se va depune pe fundul căzii, va pigmenta şi distruge smalţul, Pe de altă parte, obiectele metalice vor zgâria cada în aşa fel încât, după o vreme, vei dori să cumperi una nouă. 

6. Nu folosi des soluţii acide

Folosite foarte des, soluţiile de curăţare acide atacă smalţul. Chiar dacă acestea acţionează rapid, fără a mai fi nevoie de muncă suplimentară, în timp cada ta îţi va pierde strălucire, smalţul va deveni poros şi va prinde o culoare gălbuie.

7. Inamicii murdăriei: sarea, oţetul şi bicarbonatul

Pe lângă produsele de curăţare pe care le găseşti în magazine, poţi folosi şi produse naturale precum oţetul alb, bicarbonatul de sodiu sau chiar sarea de bucătărie. Prepară o soluţie în combinaţie cu apă şi freacă întreaga cadă. Vei vedea că murdăria va dispărea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net