Uite cum te ajută sunătoarea în cosmetică!

Ultima actualizare:

Leac bun pentru multe boli, iată că sunătoarea susţine şi frumuseţea! Se foloseşte şi pentru îngrijirea pielii, fiind un regenerator şi un fortifiant natural perfect. Din iunie şi până în septembrie poţi culege florile galbene cu puncte negre. Uite câteva tratamente pe care le poţi prepara cu uşurinţă acasă !

Riduri

Ai nevoie de 3 linguri flori de sunătoare şi o cană cu apă. Toarnă peste florile de sunătoare apă clocotită şi lasă-le la infuzat 30 de minute, apoi strecoară. Fă comprese din tifon, le înmoi în infuzie, apoi le aplici pe faţă, pe gât şi decolteu sau pe alte zone ridate. Lasă-le să-şi facă efectul 20 de minute. Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de trei săptămâni.

Ten uscat, sensibil sau iritat

Pentru acest remediu, ai nevoie de 2 linguri cu flori de sunătoare, câte o lingură cu flori de muşeţel şi flori de gălbenele, o cană cu apă. Toarnă apa clocotită peste florile de sunătoare, muşeţel şi gălbenele, acoperă vasul şi lasă plantele la infuzat 30 de minute, apoi strecoară. Înmoaie compresele în infuzie, aplică pe faţă, pe gât, decolteu sau pe alte zone cu piele uscată şi lasă-le să acţioneze 20 de minute.

Cearcăne, ochi umflaţi

Prepară o infuzie de sunătoare, apoi pune-o în frigider. După câteva minute, când s-a răcit bine, înmoaie în ceai tampoane de vată şi aplică-le pe ochi, vreme de 15 minute. Repetă procedeul câteva zile la rând.

Ten mixt, gras sau acneic

Pentru această mască, ai nevoie de 3 linguri cu argilă şi infuzie concentrată de sunătoare. Se amestecă argila cu ceaiul de sunătoare, până ajunge ca o cremă groasă, apoi se întinde pe faţa proaspăt spălată. După 30 de minute, se îndepărtează cu apă călduţă, apoi rece.

Împotriva îmbătrânirii 

Îţi trebuie o linguriţă ulei de sunătoare, un gălbenuş şi o lingură cu miere. Amestecă gălbenuşul cu uleiul, picătură cu picătură, ca la maioneză, apoi adaugă mierea. Pune masca pe faţă, gât şi decolteu, şi lasă timp de 30 de minute, apoi clăteşte. Hrăneşte, înviorează, curăţă şi dă luminozitate obrazului. Folosită în mod regulat, redă elasticitatea pielii, întinereşte.

Loţiune tonică 

Cu 3 linguri flori de sunătoare, 2 linguri frunze de mentă, sucul de la o jumătate de lămâie şi o cană cu apă poţi face loţiune tonică. Pune apa la fiert şi toarn-o peste mentă şi sunătoare. Lasă vasul acoperit 30 de minute, apoi strecoară. Când lichidul se răceşte, adaugă sucul de lămâie. Loţiunea se păstrează la frigider, într-un recipient de sticlă, nu mai mult de 3-4 zile. Se aplică pe faţă, gât şi decolteu, după spălare, dimineaţa şi seara. Este ideală pe vreme călduroasă. 

Cremă 

Ai nevoie de 2 linguri cu cremă de corp, o linguriţă ulei de sunătoare. Amestecă ingredientele şi masează-ţi corpul după baie cu această cremă. Stimulează refacerea pielii, o menţine fermă şi estompează cicatricele, scrie formula-as.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net