Ce avere fabuloasă deține Radu Mazăre în Madagascar, unde cere azil politic
Deși este judecat într-un dosar de corupție în România, Radu Mazăre a părăsit țara de Crăciun și a plecat în Madagascar, unde deține un teren în care vrea să facă mai multe investiții. Vrea să ceară azil politic aici, pentru a se pune la adăpost de autoritățile române.
Radu Mazăre, care a condus primăria Constanța timp de trei mandate, este unul dintre cei mai excentrici edili ai politicii românești, renumit pentru vacanțele exotice, deghizările extravgante și preferințele pentru petreceri scumpe. În timpul peregrinărilor lui prin Brazilia și Madagascar, a reușit să pună mâna și pe câteva terenuri, pe care a clădit un adevărat complex turistic.
Conform Adevărul, în 2012, pe când încă era primar în Constanța, anunțase la întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren cu o suprafață de 1,8 hectare, pe malul Oceanului Indian, într-un golf din nordul insulei africane. Spunea că l-ar fi luat la un preț de nimic, de doar un euro pe metrul pătrat și că vrea să construiască aici un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.
În noiembrie 2016, edilul mărturisise magistraților instanței supreme că vrea să facă investiții imobiliare în Brazilia și Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. E vorba despre două terenuri în Brazilia, achiziționate în 2007 și 2008 și de cele „apoximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar.
„Acolo am găsit un amplasament cu potenţial, cu un preţ rezonabil, într-o zona turistică, era la ocean- aproximativ 2 hectare. Am discutat cu Elan despre posibilitatea de a face o investiţie acolo. Am convenit să o realizăm. Eu si Mihai am demarat discuţiile cu tribul care era proprietar despre teren când am revenit în Madagascar. Am luat terenul în concesiune pe numele meu şi pe numele fratelui meu Mihai pe o perioadă de 99 de ani”, declara Mazăre.
Pe terenul din insula africană, Mazăre a ridicat resortul Mantasaly, compus din 16 bungalow-uri amplasate pe plajă, toate cu vedere la Oceanul Indian, un restaurant cu specific local (cu mâncăruri gătite din alimente organice, crescute de localnici, și un bar&lounge, precizează sursa citată.
Iubitorii de sporturi nautice beneficiază de instructori autorizați și pot cumpăra sau închiria echipamente direct de la magazinul din complex, care e alimentat cu energie electrică furnizată în totalitate de panouri solare.