Radu Banciu, amendă uriașă după ce a spus la TV că femeilor le place să fie bătute

Ultima actualizare:

Încă o amendă pentru jurnalistul pamfletar Radu Banciu, 52 de ani. Acesta a fost sancționat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu o amendă de 25.000 de lei după ce într-o emisiune TV, a declarat că femeilor le place să fie bătute. Acesta nu este la primele ”ieșiri în decor” pe un post TV, fiind un obișnuit al reclamațiilor, fiind pârât des ba la CNA ba la CNCD.  

Radu Banciu
Radu Banciu a mai luat o amendă pentru declarații controversate

Realizatorul și jurnalistul Radu Banciu a făcut pe 1 septembrie 2022, la o emisiune sportivă, „Fotbal All Inclusive” de la Prima Sport, un comentariu despre femei care i-a atras imediat critici din partea mai multor organizații

Ce a declarat Radu Banciu 

„99% dintre femeile pe care le-am cunoscut asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când” este afirmația lui Radu Banciu care i-a atras sancțiunea dură din partea CNCD. Jurnalistul a susținut apoi potrivit adevarul.ro că totul a fost doar „o fabuloasă satiră”.  

Pe adresa CNCD au venit 3 plângeri care s-au conexat, una fiind din partea Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse (ANES), aflată în subordinea Guvernului. Csaba Asztalos, președintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a confirmat pentru „Adevărul” sancționarea realizatorului TV.  

Ce a declarat președintele CNCD  

„Eu m-am abținut în acest dosar, dar vă pot spune că în acest caz, după respectivele declarații, cel în cauză a fost amendat. Repet, însă, eu m-am abținut în această cauză pentru că noi am avut multe dosare cu Radu Banciu și nu am vrut să creadă că am ceva personal cu el.  

Colegii mei au acceptat solicitarea de mea de abținere, că nu vreau să se interpreteze că am o lungă istorie cu Radu Banciu și că vreau neapărat sancțiuni. Oricum, după aplicarea amenzii, cel în cauză poate contesta sancțiunea în instanță, dar din câte știu eu (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării-n.red.) nu a pierdut niciun proces cu el”, a precizat Csaba Asztalos, președintele CNCD în exclusicitate pentru sursa citată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
image
actualitate.net
image
actualitate.net