Serialul de succes care expune un scandal „monstru” din industria farmaceutică. Trei actori celebri joacă în această producție

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este serialul care expune un scandal „monstru” din industria farmaceutica. Trei mari actori joacă în rolurile principale. Producția apărută în timpul pandemiei a cules două premii Emmy, dar și alte numeroase nominalizări.

Serialul de succes care expune industria farmaceutică. Foto: colaj/Facebook Dopesick
Serialul de succes care expune industria farmaceutică. Foto: colaj/Facebook Dopesick

Ce te faci dacă ai o durere moderată, iar medicul îți recomandă un medicament, aprobat de agenția națională a medicamentului ca fiind un analgezic sigur, dar acesta îți creează apoi dependență de droguri.

Pe scurt, acesta este tabloul sumbru al crizei opioidelor în America. Totul a început acum aproximativ 30 de ani, iar de atunci milioane de persoane au ajuns să se drogheze legal, multe dintre acestea pierzându-și viața din cauza dependenței.

Un serial produs de platforma Hulu atacă exact miezul problemei. Cum a început totul, cum au fost ademeniți diverși medici să promoveze un produs care a creat atât de multă suferință, dar și lupta unor anchetatori obsedați pentru a expune acest caz - totul se regăsește în serialul Dopesick.

Serialul „Dopesick” expune un scandal „monstru” din industria farmaceutică

Serialul duce telespectatorii în epicentrul luptei Americii cu dependența de opioide, de la discuțiile directorilor Purdue Pharma, la o comunitate minieră din Virginia afectată enorm, până pe holurile anchetatorilor de la DEA.

Considerat de mulți unul dintre cele mai bune seriale din ultimii ani, producția a primit o notă de 8,6 pe site-ul IMDB. Cele 8 episoade sunt un adevărat „roller coaster” emoțional, iar prestațiile unor actori fabuloși, precum Michael Keaton, Peter Sarsgaard și Rosario Dawson, completează intriga țesută excelent de creatorul serialului, Danny Strong.

Câți americani au murit de supradoză de droguri

Chiar și la aproape trei decenii de la începutul crizei, datele privind supradozele de droguri în SUA sunt foarte alarmante. În 2000, numărul persoanelor care au murit de supradoză ajunge la 10.000. La finalul anului 2021, numărul total de decese a depășit pragul de 100.000 de oameni!

În prezent, criza opioidelor rămâne un „animal” greu de controlat, deoarece 3 milioane de americani, aproximativ 1% din populație, folosesc și în prezent medicamente pe bază de opioide.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
banner gina pistol png
FotoJet (1) jpg
Catalin Scarlatescu Doina Teodoru   America Express Foto Antena 1 jpg
razboinicii survivor 2023 jpg
netflix jfif
banner america express png