Tudor Chirilă și-a deschis sufletul! Cum a ales numele trupei „Vama Veche” și care au fost motivele pentru care a ajuns la duhovnic și terapeut

Ultima actualizare:

Tudor Chirilă a dezvăluit, în premieră, cum a fost ales numele celebrei trupe „Vama Veche”, alături de colegii lui de la acea vreme. „S-a întâmplat totul la o beție”, a mărturisit Chirilă, în podcastul lui Răzvan Exarhu. Solistul a făcut confesiuni nespuse despre viața lui personală. A mărturisit că a ajuns la duhovnic și la terapeut! Motivul? Aflați din rândurile următoare.

Cu greu reușești să-l faci pe Tudor Chirilă să vorbească despre viața lui personală! Artistul nu este adeptul expunerii vieții sale private și a acceptat cu greu, după rugăminți repetate, să participe la podcastul lui Răzvan Exarhu, „Ac de siguranță”.

Actorul a făcut, cu acest prilej, o serie de confesiuni despre cariera lui, dar și despre viața din spatele scenei.

Tudor Chirilă: „Am discutat nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare”

Actor, muzician, compozitor și producător, Tudor Chirilă a fost solistul formației Vama Veche până în 2006, la destrămarea ei, atunci când a fondat trupa Vama, cu care umple sălile și arenele și în prezent.

Solistul a dezvăluit cum anume a ales numele fostei sale trupe. S-a întâmplat după o noapte de beţie strașnică, alături de colegii lui de la acea vreme.

Până am găsit Vama Veche am discutat multe nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare, La scoica nu-ştiu-ce. Eram foarte beţi în dimineaţa în care încercăm să dăm un nume formaţiei.

Ne-a plăcut foarte mult Vama Veche, pentru că rezonează cel mai mult cu noi. Deşi şi în 2 Mai ne plăcea. Când ne-am trezit din beţie, ni s-a părut că Vama Veche e un nume de c...t, dar l-am păstrat, pentru că aşa ne-am promis în seara aceea”.

„Făceam nudism, toată lumea făcea. Acum nu mai trec prin Vamă”

Formaţia a rămas zece ani, apoi s-a destrămat, atunci când s-a stricat şi localitatea… Între 1996 şi 2000 Vama Veche mi s-a părut foarte ok. Apoi, din 2002-2004, a început să se construiască foarte mult şi n-a mai fost ok.

Făceam nudism, toată lumea făcea. Nu mai trec prin Vamă. A fost mişto în pandemie când am făcut Vama la răsărit şi Vama la apus. Atunci era Vama goală. Acum e multă lume şi multă bagabonţeală de tot felul”, a povestit, amuzat, Tudor Chirilă, la podcast.

Tudor Chirilă se spovedește la un duhovnic! A mers și la terapeut!

Ajuns la 49 de ani, non-conformistul artist a dezvăluit că acum merge frecvent la biserică și că are chiar un duhovnic la care se spovedește.

Tot timpul am mers la biserică, de prin 1992. La părintele Marchiş (la Stavropoleos)”, a mai spus Chirilă.

Într-o vreme, artistul a avut nevoie și de mai multe sesiuni de terapie la psiholog.

Nu mai merg la terapeut acum. Cred că, la un moment dat, trebuie să întrerupi, pentru că altfel nu îţi poţi da seama dacă funcţionează. Terapeutul e ca un duhovnic, nu o poţi lua de la capăt cu altul. La terapie eşti mult mai ajutat să găseşti singur nişte răspunsuri, în timp ce la duhovnic eşti mai subordonat”.

„La terapie vorbeam despre părinţi şi despre copilăria mea”

Duhovnicul e o figură morală şi superioară. Terapia la psiholog, însă, e o formă de a discuta mai mult cu tine. Am vorbit foarte mult timp la terapie despre părinţi şi despre copilăria mea. Am considerat mereu că am avut o copilărie fericită. Eu cu inteligenţa emoţională sunt destul de praf, trebuie să exersez empatia, recunosc. Am făcut terapie cu un psiholog”, i-a mai mărturisit artistul lui Răzvan Exarhu.

Trupa Vama Veche s-a destrămat în 2006 / Sursa: Mediafax
Trupa Vama Veche s-a destrămat în 2006 / Sursa: Mediafax

Vama Veche s-a destrămat după 10 ani!

Formația Vama Veche a fost fondată în septembrie 1996, de către Traian Bălănescu, Liviu Mănescu și Tudor Chirilă. Ionel „Tase” Tănase (baterie) a colaborat cu trupa numai pentru primul lor album, „Nu am chef azi” (1998), locul său în formație fiind luat apoi de Răzvan „Lapi” Lupu.

În toamna lui 2006 ,trupa s-a despărțit. La scurt timp, Tudor Chrilă a înființat trupa Vama, alături de Eugen Caminschi (chitară), Gelu Ionescu (claviaturi), Lucian Cioargă (tobe) și Dan Lucian (bas).

În decembrie 2006, Traian Bălănescu, Răzvan „Lapi” Lupu și Liviu Mănescu i-au acționat în instanță pe membrii trupei Vama, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche. În urma unei decizii a ICCJ, pronunțată în martie 2010, Tudor Chirilă și trupa Vama nu mai aveau voie, la acel moment, să interpreteze piesele compuse de membrii Vama Veche, fără acordul foștilor lor colegi de trupă.

În vara lui 2010, cele două trupe formate ca urmare a despărțirii din 2006, Vama și Trupa Veche, au ajuns la un acord privind interpretarea cântecelor din repertoriul formației Vama Veche, ambele putând să interpreteze aceste piese.

Trupa Veche este o trupă rock fondată de foștii membrii rămași din trupa Vama Veche, Traian Bălanescu (claviaturi, pian), Liviu Mănescu (chitară bas) și Răzvan Lupu „Lapi” (tobe).

Tudor Chirilă s-a născut la 28 mai 1974, în București și este fiul celebrului jurnalist sportiv Ioan Chirilă (decedat in 1999) și al actriței Iarina Damian. În prezent, Chirilă este tatăl a doi băieți și se implică mult în educația lor. Artistul și partenera sa, Iulia Mâzgan, au decis să își crească cei doi copii ai lor, de 9 ani și respectiv 7 ani, departe de lumina reflectoarelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net