Un cunoscut post de televiziune din România riscă să rămână fără licență: „Este pur şi simplu bătaie de joc”

Realitatea Plus riscă, în momentul de față, să rămână fără licența prin satelit. Cei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului au anunțat că vor să aibă o discuție directă cu acţionarul postului, Daniela Madi Păcuraru, soţia omului de afaceri Maricel Păcuraru. Numai în acest mod, licența va putea fi prelungită. 

O televiziune riscă să rămână fără licență Foto: Unsplash
O televiziune riscă să rămână fără licență Foto: Unsplash

CNA nu va prelungi licența televiziunii Realitatea Plus

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu va prelungi licenţa prin satelit a televiziunii Realitatea Plus până nu discută şi cu acţionarul televiziunii. Licenţa pe satelit a televiziunii expiră la data de 10 martie, ceea ce înseamnă că televiziunea nu va mai putea emite prin satelit după această dată. Realitatea Plus are, însă şi o licenţă prin cablu pe care emite în prezent în ţară.

Licenţa de satelit este folosită în special pentru publicul din afara ţării, spun cei de la Realitatea. Membrii CNA şi-au arătat disponibilitatea de a face o şedinţă extraordinară, înainte de data expirării licenţei, dacă va participa şi acţionarul postului, Daniela Madi Păcuraru, soţia omului de afaceri Maricel Păcuraru. 

„Orice post care a venit aici pentru prelungire de licenţă a venit cu echipa. Este pur şi simplu bătaie de joc felul în care postul tratează această problemă”, a spus Dorina Rusu, membru CNA.

Când a fost lansată Realitatea Plus 

În anul 2015, televiziunea de ştiri Realitatea Plus a fost lansată pe satelit, conţinutul său fiind diferit de cel difuzat de Realitatea TV, însă siglele celor două fiind asemănătoare. Realitatea Plus a început să emită la doi ani de la momentul în care societatea Geopol International SRL a primit o licenţă audiovizuală prin satelit, în acest sens, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. 

Astfel, CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

În 2023, s-a cerut închiderea definitivă a postului Realitatea Plus

Anul trecut, compania Clever Media Network a solicitat CNA retragerea licenței postului Realitatea PLUS. Solicitarea a venit ca urmare a acuzațiilor lansate de Anca Alexandrescu la adresa șefilor Clever Media Network.

„Ţinând cont de repetatele abateri, de multiplele sancţiuni şi de felul în care postul Realitatea Plus înţelege să-şi desfăşoare misiunea de a informa publicul şi de a respecta drepturile celor pe care-i acuză, firma Clever Media Network solicită public CNA retragerea licenţei audiovizuale şi suspendarea emisiei postului Realitatea Plus pentru acuzaţiile fără dovezi făcute în emisiunea Culisele statului paralel din 22 noiembrie orele 18:00 – 19:30", se arata în solicitare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net