3 lucruri pe care trebuie sa le știi despre participarea României la Euro 2016


    Lucian Sânmărtean este cel mai “bătrân” dintre fotbaliştii naţionaleiFoto: Mediafax
Lucian Sânmărtean este cel mai “bătrân” dintre fotbaliştii naţionaleiFoto: Mediafax

Doar două zile ne mai despart de startul Campionatului European din Franţa, competiţie care va fi deschisă de ”tricolori”, în meciul contra naţionalei ţării-gazdă. Click! vă prezintă date inedite despre actorii principali ai competiţiei din Hexagon. Dacă v-aţi întrebat vreodată cine este cel mai înalt jucător prezent la European, ce echipă are media de greutate cea mai mare sau care sunt cei mai tineri jucători de la Euro, mai jos aveţi răspunsurile.

  • Sânmărtean - printre “bătrânii” turneului final

”Tricolorii” ”stau bine” la statistică. În topul celor mai în vârstă fotbalişti, apare şi un român, Lucian Sânmărtean. Bistriţeanul în vârstă de 36 de ani şi 3 luni este veteran într-o linie de mijloc virtual alcătuită din fotbaliştii trecuţi de 35 de ani. De altfel, la acest capitol, naţionala noastră este pe locul doi, cu 2 jucători trecuţi de 35 de ani, după Irlanda şi Irlanda de Nord, care au câte 3 reprezentanţi.  Sânmărtean nu se află în topul celor mai bătrâni fotbalişti, podiumul acestui clasament fiind deţinut de portarii Kiraly (Ungaria, 40 de ani), Shay Given (Irlanda, 40 de ani) şi Buffon (Italia,  38 de ani).  În contrapartidă, cel mai tânăr jucător de la Euro este englezul Rashford, care are 19 ani neîmpliniţi. 

  • Panti, “Gulliver din Carpaţi”

Costel Pantilimon măsoară 2,03 cm
Costel Pantilimon măsoară 2,03 cm

Până să vedem cum stau lucrurile din punct de vedere fotbalistic cu naţionala noastră, am bifat un succes la capitolul statistică. Costel Pantilimon, portarul „tricolorilor”, este cel mai înalt jucător de la turneul final. Cu 2,03 m, românul i-a surclasat pe goalkeaperii din Anglia, Fraser Foster, 2,01 m şi din Croaţia, Lovre Kalinic, 2,01 m. La polul opus, cel mai scund fotbalist preznet în Franţa este atacantul italian Lorenzo Insigne, 1,63 m.

  • “Tata Puiu” – cel mai prost plătit selecţioner

Anghel Iordănescu câştigă 120.000 € pe an
Anghel Iordănescu câştigă 120.000 € pe an

Nu ne lăudăm doar cu locuri fruntaşe în statisticile de la Euro. Avem şi un motiv de ruşine: la capitolul financiar. Echipa naţională a României a ajuns la turneul final din Franţa avându-l selecţioner pe Anghel Iordănescu, ”Generalul” fiind cel mai prost plătit antrenor de la Euro. ”Tata Puiu” încasează 120.000 de euro anual, cu mult mai puţin decât adversarii din grupa A ai ”tricolorilor”. Selecţionerul Albaniei, italianul Giani de Biassi, câştigă 280.000 de euro anual, iar tehnicianul care conduce Elveţia, Vladimir Pektovici, încasează 750.000 de euro pe an.

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
prater jpg
cub codruta filip png
Mark Rutte FOTO EPA-EFE
Cristiano Ronaldo FOTO EPA EFE (2) jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png